Elite zonder contract Mathias Delameilleure start niet in eigen Beitem: “Zondag rijd ik belangrijke Gran Fondo”

Mathias Delameilleure. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

DE 34-jarige Mathias Delameilleure verzaakt aan de koers in eigen Beitem. Met Ward Lapiere en Cedric Baekeland rijdt hij zondag in de Vogezen een Gran Fondo.

Body & Bike-BMB Boekhouding-The Rock Real Estate is de bijzonder lange naam van het team dat Delameilleure uit de grond stampte. De vijf renners rijden zowel koersen rond West-Vlaamse kerktorens als Gran Fondo’s. Zondag trekken ze naar de Vogezen, een week later naar de Champagnestreek.

“Voor ons is het zondag in de Vogezen een belangrijke Gran Fondo”, benadrukt Mathias Delameilleure, ooit medestichter van wielerteam Dovy Keukens-FCC. “Want een van onze sponsors verhuurt chalets in de Vogezen. Uiteraard was ik er in Beitem graag bij geweest. Normaal zou de koers op 13 juli worden gereden, maar de organisatoren weken uit naar 11 september.”

Sterkere subtop

Begin deze week sloot Delameilleure het avondcriterium in Zonnebeke als achtste af, een van zijn beste resultaten in het kermiscircuit deze zomer. “Ik kwam pas begin augustus, na mijn vakantie, in competitie”, aldus Delameilleure die Body & Bike runt.

“Het niveau van de wedstrijden ligt heel hoog. Dat criterium in Zonnebeke heb ik al tien keer gereden. Normaal ligt heel het peloton uit elkaar. Maandag gingen we met 25 naar de streep. Iedereen rijdt rap, de subtop werd sterker, volgens mij omdat iedere renner tijdens de competitieloze coronamaanden een brede basisconditie opbouwde.”

(HF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier