Eli Iserbyt heerst (opnieuw) bij beloften

Eli Iserbyt knoopt opnieuw aan met een overwinning in het Franse Lignieres-en-Berry. © BELGA
Redactie KW

Eli Iserbyt heeft zondag de koude douche van het Belgisch kampioenschap veldrijden van zich afgespoeld in Frankrijk.

De renner van Telenet-Fidea snelde naar de zege in de wereldbekermanche in Lignières-en-Berry en haalde het voor zijn ploegmaat Quinten Hermans en de Nederlander Joris Nieuwenhuis. Iserbyt is door zijn overwinning zeker van de WB-eindzege.

Revanche voor BK

Het BK van vorige week in Lille was na twee seconden al voorbij voor Iserbyt. De renner was één van de vele slachtoffers van de massale valpartij en kwam niet meer aan de start, weg kans op een zesde driekleur op rij. Tijd dus om in Frankrijk iets recht te zetten. De West-Vlaming was goed mee in de eerste ronde met een kopgroep waar ook Daan Hoeyberghs, Quinten Hermans, Joris Nieuwenhuis, Thijs Aerts en Daan Soete deel van uitmaakten.

Hermans versnelde en nam enkele lengtes. Na hem volgde een groepje met Iserbyt, Soete en Hoeyberghs. Het trio kwam bij de Europese kampioen. Iserbyt profiteerde van een slipper van zijn ploegmaat Hermans en reed weg uit de kopgroep. Lang bleef hij evenwel niet alleen op kop, want bij een passage in het zand reed hij zich vast en kregen we opnieuw drie koplopers.

Negende seizoenszege

Iserbyt was tuk op de zege, plaatste een nieuwe versnelling en nam andermaal enkele lengtes. In de laatste ronde telde hij ongeveer 5 seconden bonus op Hermans. In de achtergrond keerde ook Nieuwenhuis sterk terug, Soete zag een derde plaats in rook opgaan door kettingproblemen. Iserbyt verzwakte vooraan niet en kon Hermans afhouden in de strijd om de zege.

Voor Iserbyt is het zijn negende zege van het seizoen, zijn derde wereldbekeroverwinning na de manches in Namen en in Koksijde. Hij is nu met 245 punten ook zeker van het eindklassement in de wereldbeker. Op 42 punten volgt zijn ploegmaat Quinten Hermans. De Fransman Clément Russo staat derde met 181 punten.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.