Corona zet cross on hold voor Jason Van Compernolle

Jason Van Compernolle. © foto Coghe
Stijn Moerman

De 20-jarige Jason Van Compernolle uit Dentergem was prima aan zijn derde winter bij de beloften begonnen, maar staat door de nieuwe coronamaatregelen aan de kant.

Wij kunnen alleen maar hopen dat we nu een uitnodiging krijgen voor de profcrossen“, aldus de Dentergemnaar. “Dat is de enige manier om nog wedstrijden te betwisten de komende weken. Het is spijtig dat ze voorrang moeten geven aan renners met UCI-punten, want die heb ik niet. Hopelijk zullen ze de wedstrijden wat verdelen onder de renners, zoals ze tijdens het wegseizoen gedaan hebben. Op die manier kunnen we toch nog ietwat in ons crossritme blijven.”

Het is jammer dat de cross even wegvalt, want de belofte van Asfra Racing Team groeide stilaan naar zijn beste vorm toe. “De voorbereiding was door corona al iets anders verlopen. Normaal pik ik heel wat wegwedstrijden mee, maar nu heb ik er maar vijf kunnen betwisten. En dan was er nog die constante onzekerheid. Zal er wel gecrost kunnen worden? De ene wedstrijd vond wel plaats, de andere dan weer niet… Ik heb nog maar vijf crossen kunnen rijden, terwijl er dat normaal al dubbel zoveel hadden moeten zijn.”

Superprestige Ruddervoorde

Wat er de komende weken op zijn programma zal staan, is voorlopig koffiedik kijken, maar de Dentergemnaar stond zaterdag wel aan de start in Ruddervoorde. “Het is altijd plezant om in eigen provincie te crossen, al is het natuurlijk niet hetzelfde zonder supporters. Maar ik mag tevreden terugblikken. Ik moest helemaal achteraan starten, waardoor ik in het begin heel vaak werd opgehouden. Geleidelijk aan kon ik opschuiven, maar op twee ronden van het einde moest ik eruit. Met een 58ste plaats op 81 deelnemers mag ik niet klagen.”

“Mijn ambitie? Ik hoop vooral nog zoveel mogelijk te kunnen rijden. In de A-crossen mik ik op uitrijden, maar in de B-crossen moet top 15 of 10 wel mogelijk zijn. Maar nu is het afwachten en hopen dat er nog gecrost mag worden”, besluit Jason, die helpt in de fietsenwinkel van zijn vader Andy in Dentergem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.