Belg Wout Alleman wint hoog aangeschreven Andalucia Bike Race na vier etappezeges

© (Foto GF)

Mountainbiker Wout Alleman heeft zaterdag de eindzege veroverd in de Andalucia Bike Race, een Spaanse zesdaagse mountainbikewedstrijd buiten categorie op de UCI-kalender. De specialist op de lange afstand won zaterdag ook zijn vierde etappe.

Alleman vormde in Andaloesië een duo met Europees kampioen Fabian Rabensteiner, zijn Italiaanse ploegmaat bij Wilier-Pirelli. Na een mindere openingsetappe grepen Alleman/Rabensteiner de macht tijdens de volgende drie dagen, waarin ze telkens met overtuigende voorsprong wisten te winnen. In de slotrit van zaterdag plaatsten Alleman en Rabensteiner de kers op de figuurlijke taart met een vierde ritzege.

In het eindklassement van de Andalucia Bike Race hebben Alleman en Rabensteiner negen minuten voorsprong op de nummers twee, de Fransman Hugo Drechou en de Spanjaard Enrique Morcillo. Alleman bewijst daarmee klaar te zijn voor de nakende Absa Cape Epic, en dat ondanks een klierkoortsinfectie in de tweede helft van 2022. De achtdaagse Cape Epic start binnen twee weken, op 19 maart.

Vorig jaar wist Alleman nog een ritzege te veroveren in de Zuid-Afrikaanse Cape Epic, de belangrijkste rittenkoers van het seizoen voor mountainbikers.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.