Wielrennen – Eeckhout wint Memorial Briek Schotte

Redactie KW

Niko Eeckhout heeft in Desselgem voor het eerst in zijn carrière de Memorial Briek Schotte gewonnen. Zijn tweede zege op een week tijd, want woensdag was hij ook al de beste in de Memorial Van Steenbergen.

Een sterke Quick.Step-delegatie was traditioneel naar Desselgem afgezakt, met daarnaast ook Sven Nys en Niko Eeckhout. De Wielsbekenaar sprong al meteen mee in de aanval. Zeven man raakten voorop, met ook nog Sylvain Chavanel en kersvers vader Andy Cappelle. Cinelli en Landbouwkrediet kregen de kloof van ruim twee minuten niet helemaal dicht, maar tien renners profiteerden wel van die inspanning om de sprong te maken naar de koplopers. Bekendste namen waren Steven de Jongh, Kevin Hulsmans, Denis Flahaut, en Sven Nys.

Het was de cyclocrosser die voor de definitieve schifting zorgde. Eeckhout, De Jongh, Cassidy en Kaupas konden aanpikken, de rest was eraan voor de moeite. In een sprint met vijf had Eeckhout verbazend weinig moeite met De Jongh en Kaupas. Zijn eerste zege ooit in Desselgem, zijn zesde meteen dit seizoen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.