West-Vlaamse wielerploeg hoopt op knalprestaties op BK

De ploeg met de sterkste West-Vlaamse inbreng is Sunweb-Projob. Manager Mettepenningen hoopt stilletjes op een knalprestatie van zijn jongens. Dat kan zowel bij de beloften met Kenneth Van Compernolle, als bij de profs met Sven Vanthourenhout en Klaas Vantornout.

Sunweb-Projob kwam het parcours verkennen toen dat nog keihard bevroren lag. De omloop ligt in de spreekwoordelijke achtertuin van Vanthourenhout en Vantornout. Zij kijken dan ook reikhalzend uit naar zondag.

“Punt één, Ruddervoorde is dichtbij en dus belangrijk. Punt twee: ik heb nog niks in handen. Ik heb twee maanden gemist, waarin ik normaalgezien wel wat prijzen pak. Dat geeft mij een onvoldaan gevoel, ik wil nu meer”, zegt Sven Vanthourenhout.

“De Superprestige was ook belangrijk. Ik stond er, want ik had er naartoe geleefd, net als nu. Het spookt al het hele jaar door mijn hoofd. Mijn seizoen is nu al geslaagd, ik hoef niet per se te presteren op het BK, maar dat wil niet zeggen dat ik geen doel meer heb”, zegt Klaas Vantornout.

Klaas Vantornout zette opnieuw een stap vooruit deze winter, en mag bij de kanshebbers worden gerekend.

“Ik start om te winnen. Dat is misschien hoog gegrepen, maar als je niet start om te winnen, moet je niet aan de wedstrijd beginnen. Ik ga uit van mijn eigen kracht, we zien dan zondag wel waar we eindigen”, zegt Klaas Vantornout.

Sven Vanthourenhout kende ook dit seizoen veel blessureleed. Voordeel is dan wel dat hij frisser aan de start veschijnt.

“Ik heb van in Nommay het goede gevoel. Als ik dat na Kerst zou hebben, zat het goed, en dat was ook zo. Ik heb in Baal heel goed gereden. In Tervuren kon ik makkelijk volgen zonder forceren, en zonder risico’s. Ik ben absoluut tevreden over de Kerstperiode”, vertelt Sven Vanthourenhout.

Kenneth Van Compernolle ontpopte zich tot een van de sterkste beloften, maar sukkelde de jongste tijd wat met zijn gezondheid. “Ik ga voor de top-vijf., met het oog op het WK, waarvoor ik dan geselecteerd ben. Dat is mijn doel”, vertelt Kenneth Van Compernolle.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.