Yana De Leeuw volgend seizoen spelverdeelster bij Optima Lendelede

Yana De Leeuw was een vaste waarde bij Hermes Oostende, voor Lendelede moet ze dus zeker een versterking zijn. (Foto Bart) © VDB
Wouter Vander Stricht

Yana De Leeuw, de partner van Knack-speler Matthijs Verhanneman, gaat volgend seizoen aan de slag als spelverdeelster bij Optima Lendelede. Voor ze beviel van haar tweelingdochters was ze aan de slag bij Hermes Oostende.

Yana De Leeuw (25) maakte al op jonge leeftijd furore in het volleybalwereldje. Ze zette haar eerste stapjes bij Schoten, via VC Zoersel en Zandhoven (toen Liga A) ging het naar Asterix Kieldrecht waar ze in 2010 te titel vierde. Toen ze terugkeerde met haar partner Matthijs Verhanneman (nu Knack Roeselare) uit Italië, ging ze bij Hermes Oostende spelen. Ondertussen is ze de mama van Vince (in mei 3 jaar) en sinds 21 december van vorig jaar van de meisjestweeling Quinn en Jayda. “De voorgaande jaren hadden de mensen van Lendelede me al enkele keren gecontacteerd, maar nu pas was de tijd rijp. Trainer Dries Wittebolle ken ik ook nog van mijn Hermes-periode. Hij is ook pas vader geworden en weet dus wat het is om een gezin te combineren met sport. Ik zal wel op begrip kunnen rekenen als ik eens een training moet overslaan omdat mijn kindjes ziek zijn.”

Sportief ziet Yana het ook helemaal zitten bij het Liga B-team. “Er zijn nog speelsters op komst, het team wil op termijn naar Liga A. Daar hebben ze ook de structuur voor. Nu is het een zeer jong team, maar ze slagen er wel in om probleemloos zich te handhaven.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.