Wevelgems volleybaltalent doet het goed:“Succes moet je verdienen”

Redactie KW

Wie doet het hen na? Uit de Wevelgemse kweekvijver maken met Manon Stragier (Asterix Avo), Laure Flament, Maud Catry en Charlotte Desmet (allen VDK Gent) vier ex-speelsters het mooie weer in de Belgische Liga. Bruno Stragier, jeugdcoördinator bij Davo, fileert het Wevelgems succes.

Bruno Stragier en zijn jeugdwerking mogen terecht een hoge borst opzetten. De 55-jarige Wevelgemnaar wordt door ex-speelsters, die ondertussen op het hoogste niveau acteren, geroemd en geprezen voor zijn inzet.

“Goede naam en faam”

“Het volledige team heeft zijn steentje bijgedragen, maar het zijn tenslotte de speelsters zelf die het moeten doen”, blijft de 55-jarige Wevelgemse jeugdverantwoordelijke bescheiden. “Ik kan terugvallen op een goed en dynamisch team. Het is nochtans niet altijd gemakkelijk om goede trainers op de kop te tikken. Desondanks hebben wij op dat vlak geen klagen. Dat we met onze jeugd op provinciaal niveau acteren, is uiteraard een voordeel. De speelsters worden er sneller opgemerkt door trainers en clubs die in de nationale reeksen hun ding doen”

“En ook als club genieten we inzake jeugdopleiding een goede naam en faam. Wij staan niet te trappelen om onze speelsters aan hogere clubs kwijt te geraken , maar als we talenten kunnen opleiden, die het daarna waarmaken in de hogere reeksen, delen wij in hun succes. Succes moet je verdienen, door er vooral hard voor te werken.” (Fonzie)

Uit de Wevelgemse kweekvijver maken met Manon Stragier (Asterix Avo), Laure Flament , Maud Catry en Charlotte Desmet (allen VDK Gent) vier ex-speelsters het mooie weer in de Belgische Liga.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.