Charlotte Desmet (VDK Gent) droomt van de Lotto-Arena

(gf)
(gf)
Redactie KW

Charlotte Desmet is net als Laure Flament en Maud Catry aan de slag bij VDK Gent. Haar volleybalverhaal begon bij VBC Beveren-Leie.

“Als Harelbeekse was het logisch dat ik dicht bij huis wilde spelen”, doet de 21-jarige studente verpleegkunde haar verhaal. “Dus werd het VBC. Lang zou ik niet bij Beveren-Leie blijven. Al snel maakte ik de overstap naar Wevelgem.”

Nog geen vaste stek

“Bij Davo kwam ik in een warm nest terecht, ik genoot er een goede opleiding. Vooral Bruno Stragier was met hart en ziel de drijvende kracht achter de uitstekende jeugdwerking. Op mijn zestiende kwam Lendelede aankloppen, ik zette toen een stap hoger. Ik mocht er onder trainer Dries Wittebolle meetrainen met de A-ploeg en speelde mijn wedstrijden met de eersteprovincialer.”

“Ondertussen draag ik reeds drie jaar de kleuren van VDK Gent. De jongste twee seizoenen behoor ik tot de A-kern. Een vaste stek is me voorlopig nog niet gegund. Daarom denk ik nog niet aan opstappen. Ik maakte er al veel progressie en lig goed in de groep. Omdat ik ook in Gent op kot zit, is VDK de ideale club om mijn studies en het volleybal te combineren . Mijn ultieme volleybaldroom? Met VDK de bekerfinale spelen in de Antwerpse Lotto-Arena en die ook winnen. Dat zou de max zijn”, besluit Charlotte Desmet. (Fonzie)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.