Laure Flament (VDK Gent) wil meedoen voor de prijzen

(gf)
(gf)
Redactie KW

Laure Flament, al acht jaar aan de slag bij VDK Gent, sloeg haar eerste ballen bij Davo Wevelgem. “Mijn band met Davo Wevelgem is altijd gebleven.”

Haar vader Filip is trouwens secretaris bij Davo Wevelgem. “Ik heb de volleybalmicrobe doorgegeven aan mijn pa”, lacht de 22-jarige Wevelgemse.

Trofeeënkast aanvullen

“Nadat ik op vroege leeftijd de overstap maakte naar VKT Torhout, ben ik nu reeds acht seizoenen aan de slag bij VDK Gent. In de reguliere competitie zijn we tweede geëindigd. We hoopten de finale van de play-offs te bereiken, maar geraakten niet voorbij een sterk As-Tongeren. De ontgoocheling was enorm, maar bij VDK blijven ze ambitieus. We willen volgend seizoen Asterix het vuur aan de schenen leggen. Met de nieuwe aanwinsten Marlies Janssens (Asterix) en Lise De Valkeneer (Charleroi) willen we volgend seizoen meedoen voor de prijzen.”

“Mijn persoonlijke ambitie? Uitgezonderd een gewonnen duel voor de Supercup tegen Asterix, is mijn trofeeënkast nog maar karig gevuld. Vanaf volgend seizoen hoop ik daar verandering in te brengen. Ondanks dat ik al vroeg het Wevelgemse nest verliet, is mijn band met Davo altijd gebleven. Ik tel er ook nog tal van vriendinnen. Wevelgem staat trouwens voor een goede jeugdwerking. Wellicht niet toevallig kunnen Manon Stragier, Maud Catry, Charlotte Desmet en ikzelf proeven van Liga-volleybal.” (Fonzie)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.