VT Lichtervelde B is op zoek naar de tweede zege van het seizoen

Redactie KW

VT Lichtervelde B boekte onlangs haar eerste zege van het seizoen. En of dat deugd deed. Komend weekend neemt de ploeg het in eigen huis op tegen Dentergem, de achtste in de rangschikking. Een week later volgt de verplaatsing naar rode lantaarn AVC Harelbeke. “Tegen beide ploegen liggen er mogelijkheden”, stelt trainer Rudy Duvillier, die ook volgend seizoen blijft.

“Voor hen is die eerste zege een stimulans om verder te doen. Als je na anderhalf jaar zonder zege een wedstrijd op een mooie manier wint, doet dat deugd. Ze werken goed en ik had hen meteen goed vast. Na Nieuwjaar slabakten de aanwezigheden even, maar dat kan je hen niet verwijten. Als ze naar de training komen, doen ze dat om te werken. Daar hebben ze nu resultaat van”, stelt een tevreden trainer. “Ik heb hen ook gezegd: nu zijn we vertrokken en moeten we proberen om nog meer wedstrijden te winnen. Ze moeten ook het inzicht krijgen dat het kan. Hoewel ze voor Nieuwjaar maar een vijftal sets hadden gewonnen, zakte hun moraal niet. Ze bleven ervoor gaan.”

De Bredenaar heeft het dan ook naar zijn zin bij VTL. “Ik blijf dan ook volgend seizoen. Vorig jaar had ik gezegd om te stoppen als trainer in provinciale, maar voor aanvang van het seizoen had ik tegen mijn vrouw al gezegd: ik zal mij vervelen. Toen heb ik contact gezocht met Lichtervelde.”

“Ik had voor mezelf al uitgemaakt, mocht de kans komen om te blijven dat ik dat zou doen. Je wil je werk afmaken en hen zo hoog mogelijk brengen. Ze hebben alvast de juiste mentaliteit.”

“Ik draai ook al 30 jaar in het wereldje mee. In die zin ben ik rustiger en geduldiger geworden. Dat moet ook. Ik wist dat de resultaten zouden komen. Tegen de ouders heb ik op een festijn van de club gezegd: geef mij tijd tot na Nieuwjaar. Zij waren van in het begin positief, want ze zagen dat de ploeg helemaal anders opgebouwd werd. Als je ziet dat zaken die in het begin van het seizoen niet lukten na verloop van tijd wel gaan, probeer ik daar over te communiceren. Je moet er hen soms op wijzen dat het betert. Dat is ook psychologisch, want 50 procent of meer gebeurt tussen de oren.”

De coach voelt dat er nog zeges zitten aan te komen, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen nummer acht VC Dentergem. “Volgens mij liggen daar mogelijkheden. En normaal moesten we vorige vrijdag tegen Harelbeke spelen, maar we hebben naar de wedstrijdleiding gebeld om te vragen om die uit te stellen omwille van de weersomstandigheden. Gelukkig, want ik woon in Bredene. Om dan met die weersomstandigeden naar Harelbeke te rijden… Die wedstrijd halen we volgende week in. Zo hebben we twee wedstrijden op rij waar we mogelijkheden hebben. Ik zeg wel dat er mogelijkheden zijn, maar ik zal hen geen druk opleggen dat ze moeten winnen. In een stadium van ontwikkeling moet je niet beginnen met druk leggen.”

“Het is alvast een uitdaging die mij ongelofelijk aanstaat. Ik beleef er veel plezier aan en krijg er veel plezier van terug. Je moet je soms eens kwaad maken, maar dat hoort er bij. Ik had het spijtig gevonden, mocht ik niet kunnen blijven. Het zijn leuke vooruitzichten. We weten waar we voor werken.” (BV)

Zondag 11 maart om 15.30 uur: VT Lichtervelde B-VC Dentergem B.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.