Volare Roeselare klaar voor derby tegen Bevo D

foto EV
Redactie KW

In tweede provinciale dames B staat zaterdag de derby tussen Volare Roeselare en Bevo Beobank Roeselare D op het programma.

En die wedstrijden zijn altijd speciaal, zegt 21-jarige Gill Deruyter. Aan de heenwedstrijd in oktober, die Volare met 2-3 won, houdt Gil een nare herinnering over, die haar nog altijd van het volleybalveld houdt. “In het wedstrijdbegin stonden wij op achterstand toen ik na een balbetwisting aan het net verkeerd neerkwam en mijn voet omsloeg. Ik kon niet verder en werd naar spoed gebracht. Ik kon daar wel nog de belle, die wij met 10-15 wonnen, volgen via mijn iPhone. Zelf had ik een zware enkelblessure opgelopen en ben ik nu pas aan mijn laatste kinebeurten toe. Maar springen is er nog altijd niet bij.”

De middenspeelster begon bij de jeugd van Gits te volleyballen. “Toen ik naar de seniors moest overstappen, speelde Gits in tweede provinciale. Ik vond die stap te groot en opteerde ervoor om naar Volare te gaan, dat toen lager speelde. Twee seizoen geleden werden wij kampioen in derde provinciale en in ons debuutjaar in tweede eindigden wij zesde. Dit seizoen doen wij nog beter met een voorlopige derde plaats.”

Gill vindt het natuurlijk sneu dat zij zelf niet kan meewerken aan dat succes. Zij hunkert ernaar om te hervatten, maar volgt intens de prestaties van haar ploeggenoten. “De wedstrijd tegen Bevo D is belangrijk, want bij volle wedstrijdwinst slaan we een kloof van negen punten met onze stadsgenoot en nemen we een stevige optie op de top drie. En aangezien wij ook zonder mijn inbreng in de heenronde bij Bevo bellewinst haalden, moeten wij de drie punten ook thuis kunnen houden. Onze ploeg is overigens nog gegroeid dit seizoen.” (RBD)

Zaterdag 25 januari om 19.30 uur: Volare Roeselare – Bevo Beobank Roeselare D.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier