Red Dragons U17 eindigen op derde plaats

De Red Dragons U17 verloren het laatste duel van de EK-kwalificatie tegen het gastland. Ondanks een 2-0 voorsprong, ging de tiebreak nog naar Oekraïne.

© TopVolley Belgium

België liet zich onmiddellijk gelden. Na een goede start, stonden de Oekraïense leeftijdsgenoten al snel 16-9 achter. Er werd nog teruggevochten, maar België pakte wel de eerste set. En die lijn trok het door in de tweede set. Enkele knappe reeksen zorgden voor 8-1 en 21-11 waarna een punt werd veilig gesteld. Maar vanaf de derde set nam het thuisland de wedstrijd in handen naar Belgisch model; in de vierde set zelfs zeer overtuigend. Daardoor moest een tiebreak een winnaar aanwijzen. Ondanks het kleinst mogelijke verschil, maakten de Belgen eigenlijk nooit aanspraak op een extra punt (25-21; 25-19; 17-25; 10-25; 13-15).

In het andere duel klopte Frankrijk Israël en daardoor is nu al zeker dat België op de derde plaats eindigt met vier punten. Vandaag wordt nog om de eerste plaats gespeeld in een rechtstreeks duel tussen Frankrijk (6 punten) en Oekraïne (5).

België: Van Looveren 5, Gifford 6, Reggers 22, Verhamme 7, Beelaert 18, De Bruyn; libero: Peters; kwamen in: Verhoye, Wolak, Schroeven 5, Verwimp

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.