Prefaxis snakt naar seizoenseinde

Ondanks het puntje bij Roeselare en bij Maaseik blijft Menen heel wisselvallig acteren in de play-offs.

Prefaxis Menen kon in eigen huis niet winnen van Haasrode-Leuven. (Foto MPM)

Ook tegen Haasrode-Leuven werd er na nonchalant spelen weer gemorst met punten (2-3-verlies met 25-23, 23-25, 21-15, 25-21 en 11-15 als setstanden). Het team, dat straks uit elkaar valt, snakt duidelijk naar het einde van het seizoen.

Het is al een paar weken duidelijk dat Balduyck en Martinez Gion niet meer op veel speelkansen moeten rekenen. Ver Eecke, de man in vorm bij Prefaxis, kreeg logischerwijs wel een basisplaats tegen Leuven dat in de beginfase vooral in het midden moeilijkheden kende (9-7). VHL herstelde het evenwicht en ging zelfs met een minimale voorsprong richting tweede technische time-out. Daarin liet coach Andelhof zich gelden. De donderpreek schudde Cox wakker die met twee opeenvolgende punten een kloofje op het scorebord sloeg. Mistasten van Van Assche in receptie zette Menen helemaal op het juiste spoor (21-18), al sloop er bij 22-21 even weer bibber in het thuisspel.

Steenhouwer deed Menen pijn in set twee. Zijn ploeg liep uit tot 12-17. Een onderbreking bij de thuisploeg gaf Menen opnieuw wat ademruimte. Blokkerend zat het wel snor, op die manier kwam Prefaxis weer langszij (18-18). Wanneer kapitein Sinnesael op een cruciaal moment buiten sloeg, was het eerste setpunt opeens voor VHL. Dat was meteen het goede.

Ook in set drie was de beste start voor de bezoekers die een bonus van twee punten vergaarden. Louati kon even milderen van aan de servicelijn, De Beul blokte toch de 14-17 op de bordjes. Iets later deed van Haarlem hetzelfde bij Menen: 19-19. Maar het vizier van Louati stond niet altijd even goed afgesteld. De 19-21 landde meters buiten de lijnen. De ace van Steenhouwer bezegelde het thuislot.

Ver Eecke, andermaal goed op dreef, scoorde de 8-3 en legde daarmee al vroeg de basis voor setwinst. Menen liet zich nog bijna ringeloren door de scheidsrechter. Na een gele kaart en nog een paar andere dubieuze fasen, bleef Prefaxis toch relatief eenvoudig overeind.

Net als de vorige twee wedstrijden weer een belle die moest beslissen over winst of verlies. Daarin moest Andelhof zijn troepen al naar de kant halen na drie tegenpunten op rij. Louati werd zowaar vervangen door Ramon Martinez Gion, de inhaalrace kon beginnen. Maar De Nederlander scoorde niet, Tormans daar wel in voor Leuven (2-6). Ook Huysegoms, die vorige maand een aanbieding van Menen naast zich neerlegde, vond de weg naar de 3-7. In de slotfase blokten De Leuvenspelers nog Martinez Gion en Cox af.

Komende woensdag staat de laatste thuismatch van het seizoen op het programma. Titelkandidaat Asse-Lennik komt dan op bezoek naar de Vauban. (Maxime Petit)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.