Prefaxis houdt de punten thuis tegen VDK Gent

Menen heeft in de Vauban gedaan wat het moest doen tegen Gent: de 3 punten pakken. Het werd 3-1. Setstanden waren 25-16, 25-21, 22-25 en 25-18.

Menen blijft ondanks de zege op de vijfde plaats, al nadert het tot op 1 punt van Asse-Lennik dat met 3-0 verloor bij Antwerpen. De Sinjoren tellen ook maar 1 puntje meer dan Prefaxis.

Voluit voor de play-offs

De Europese intermezzo’s zitten er sinds zondag op voor Prefaxis, de volle aandacht kon nu naar de play-offs gaan. Menen was goed gestart aan de nacompetitie, met een stuntzege tegen Asse-Lennik op de openingsspeeldag. Bij landskampioen Roeselare werden de jongens van coach Juricic echter weer met beide voeten op de grond gezet.

Dé hamvraag van de avond was of Wouter Ter Maat bij VDK Gent tussen de lijnen zou komen. De topschutter, die ondertussen ook opgeroepen werd voor de Nederlandse nationale ploeg, moest zaterdag tegen Antwerpen nog van aan de zijlijn toekijken. Natuurlijk dat ze vooraf bij Gent ook niet in de kaarten lieten kijken wat betreft zijn fysieke paraatheid tegen Menen. Maar de Nederlander kwam wel degelijk op het parket. Toch kon hij zijn ploeg niet behoeden van een achterstand in de beginfase: 11-6 na een zoveelste geslaagde aanval van Jonas Kvalen. Even later zou hij ook blokkerend uit de verf komen (14-9). De Gentse reactie bleef uit, al spartelde ex-Roeselarespeler Lowie Stuer wel geregeld tegen in de aanval. Maar zijn 23-15 kwam veel te laat.

Menen maakt op paaszondag de verre verplaatsing naar Maaseik

Gent startte alerter aan het tweede bedrijf en kwam dankzij een snelle aanval van Devriese zelfs op 6-8. Een paar dolle minuten van thuisspeler Ver Eecke (met 3 op 3 in aanval) wijzigde de score in het voordeel van Prefaxis. Na de 11-10 diepte Menen de kloof nog dieper uit. Eerst kwam de 15-13 op naam van Vandeweyer, daarna mocht Jonas Kvalen – weer indrukwekkend over de ganse match met 60% in aanval – drie keer op rij aan het feest. De bonus van vier punten werd verzilverd met een middenaanval van de Nederlander Smit.

‘De buit is binnen’, moeten ze gedacht hebben bij Prefaxis. De spelers lieten zich zowaar in slaap wiegen door vooral Dosset en Ter Maat (7-11). Twee zeldzame missers van Kvalen duwden Menen helemaal in de achtervolging. Diezelfde Noor deed zijn ploeg heropleven (16-18), maar een blok op Smit zette Gent helemaal op rozen. Daar zou de inbreng van kapitein Sinnesael niets meer aan veranderen.

En nu naar Maaseik

Stuer bracht Prefaxis helemaal aan het twijfelen toen hij in het vierde spel de 5-7 op het parket timmerde. Ver Eecke en vooral Smit herstelden het evenwicht. Na de 17-16 – weer via de Nederlandse middenman – kwam Menen helemaal onder stoom. De twee laatste winnende aanvallen kwamen niet toevallig op naam van Jonas Kvalen.

Menen maakt op paaszondag de verre verplaatsing naar Maaseik. De Limburgers snoepten woensdag op Schiervelde nog twee kostbare punten af van landskampioen Roeselare. Ze willen sowieso in eigen zaal tegen de grensploeg weer uitpakken met de volle buit. Prefaxis won dit seizoen nog geen enkele keer van Noliko, alhoewel ze daar in alle drie de confrontaties kansen toe kregen. Noliko is ondertussen onder nieuwe coach Castellani een pak sterker geworden. Tegenwoordig delen ze zelfs de leiding met Knack. Wout Wijsmans sukkelt met een middenrifletsel en moet mogelijk aan de kant blijven.

(MPM – Foto MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.