Menen bijna zeker van play-offs na driepunter tegen Leuven

Na een aarzelend begin in de Vauban heeft Menen zich toch steviger op de derde stek kunnen nestelen na een driepunter tegen Leuven. Het werd 3-1 met 18-25, 25-23, 25-23 en 25-17 als setstanden.

©Maxime Petit
©Maxime Petit

Sinnesael en zijn maats begonnen vol vertrouwen na een 5 op 6 tegen Maaseik en Aalst. Depestele startte dan ook met dezelfde spelers in de basis. Kris Eyckmans van Leuven had wel een grote verrassing in petto. Hij zette Baets als libero en verwees West-Vlaming Kevin Bossee naar de huppelhoek.

Achtervolgen

Het tactisch plannetje van de Leuvencoach leek aanvankelijk te werken, want Baetens pakte de recepties goed en zijn aanvallende vervangers Simon Peeters en Berre Peters scoorden gemakkelijk. Ook van Walle haalde een hoog scoringspercentage en maakte geregeld brokken met zijn opslag. Menen moest daardoor van begin tot eind achtervolgen.

Vanaf set twee krikte Menen het niveau op. Dat resulteerde in lange en mooie rally’s, maar meestal trokken de bezoekers daarin aan het langste eind. Pas na de 9-9 kwam Decospan helemaal op toerental. Het bouwde nadien een voorsprong uit, liet Leuven nog even langszij komen maar maakte de klus dan af via Lapkov. De Bulgaar liet zich in de beginfase op foutjes betrappen maar werd punt per punt beter.

Verandering dankzij Lapkov

Ook in de derde beurt kon het alle kanten uit. Depestele deed het met Vanneste in plaats van Stuer, maar het was toch Leuven dat via de pipe op 7-11 kwam. Het zou duren tot Lapkov aan de opslag kwam vooraleer Decospan het heft weer in handen nam: 15-15. In de slotfase was Jelle Sinnesael – al de hele match zeer prominent aanwezig – weer heer en meester .

In het slotspel kreeg Menen het minste weerstand van de Vlaams-Brabanders. Na de 13-13 was het bezoekende liedje helemaal uitgezongen. Menen pakt zo een belangrijke driepunter tegen een directe concurrent. De vierde plaats is daarmee zo goed als zeker. Met een beetje meeval kunnen Sinnesael en co. de reguliere competitie zelfs nog op een tweede plaats afsluiten . Daarvoor zal het wel Maaseik moeten kloppen. De Limburgers zakken woensdag na een Europees intermezzo af naar de Vauban. (MPM/Foto’s MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.