Marke-Webis wint makkelijk en komt op tweede plaats

Redactie KW

Marke-Webis had afgelopen weekend weinig moeite met Berlare-Zele. De West-Vlamingen haalden uit met 0-3 en komen zo op een tweede plaats in Liga B.

Het begon goed voor Marke-Webis, dat met vertrouwen het nieuwe jaar in kon gaan. De bezoekers speelden zeer goed. De opslagdruk lag enorm hoog en ook in receptie was er geen fout op te merken. Aanvallend en in de side-out gin het zeer goed, meer dan 61% van de aanvallen werden omgezet in een punt. De eerste set was dan ook overduidelijk voor Marke-Webis: 16-25.

Ook in de volgende twee sets gingen de West-Vlamingen op dat elan door. Veel weerwerk kon Berlare-Zele niet bieden, want 15-25 en 14-25 waren de duidelijke setstanden.

Met de overwinning komt Marke-Webis weer wat dichter op titelfavoriet Achel. “We doen goed mee en proberen Achel zo lange mogelijk het vuur aan de schenen te leggen.” Opent Brecht Plasman. “De titel is geen must, maar we moeten druk zetten. Samen met Lendelede komt die druk vooral uit West-Vlaamse hoek.”

Toch zou een plekje op het hoogste niveau mooi meegenomen zijn voor Marke-Webis. “We zijn bezig aan een heel goed seizoen en heel wat spelers willen zich op het hoogste niveau laten zien. We staan nu wel tweede, maar het kon misschien nog beter. Achteraf gezien lieten we nog te veel onnodige punten liggen.”

De West-Vlamingen kunnen hun ambitie kracht bijstellen door te winnen tegen Kapellen. “In de heenronde verloren we daar met 3-2. Dat mocht nooit gebeuren. We stonden 0-2 voor, maar als je in de Liga B een moment van verzwakking toont krijg je het deksel op de neus. We zullen moeten geconcentreerd en goed zijn, want we mogen niet verliezen. Er komen nog belangrijke wedstrijden aan en we moeten ons niveau aanhouden.”

(SB)

Zondag 17 januari om 17 uur: Marke-Webis – Global Wineries Kapellen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.