Stuer en Bille twee jaar langer bij Menen

Lowie Stuer.© (Foto MPM)
Lowie Stuer.© (Foto MPM)
Redactie KW

Decospan VT Menen heeft met Lowie Stuer en Yentl Bille een nieuwe overeenkomst voor twee seizoenen bereikt. Beiden speelden het hele volleybaljaar in de basis van Frank Depestele.

Na 3 jaar volleybalschool in Vilvoorde speelde Stuer (25) achtereenvolgens voor Knack Roeselare, Antwerpen en Gent. Daarna maakte hij de overstap naar Par-ky Menen. Na 1 seizoen trok hij echter naar het Franse Sète, maar een jaar later was Lowie al terug bij Decospan Menen waar hij zijn volleyloopbaan combineert met een parttime job als podoloog. Dankzij de contractverlenging zal zijn tweede periode bij Menen al minstens 3 jaar duren. Het voorbije seizoen had Lowie dankzij zijn polyvalentie een groot aandeel in het behalen van de derde plaats. Al in het begin van de competitie verhuisde hij naar de receptie-hoek, waar hij met zijn slimme ballen menig blok verschalkte. Uiteindelijk zou hij slechts één volledige wedstrijd als libero spelen. In Haasrode Leuven waar Decospan toen wel verloor.

Yentl Bille ziet zijn sterk seizoen ook bekroond met twee extra jaren bij de grensclub. De libero maakte enorme progressie en kwam ook verdedigend stevig uit de verf. Na zijn jeugdopleiding bij Menen ging hij twee jaar bij Doskom Moorslede aan de slag om daarna terug te keren naar de heimat.

Ver Eecke, Dedeyne, Sinnesael en Rotty staan nog onder contract bij Menen. Met Lankinen, Brems, Libert, Lapkov, Colson en Vanneste wordt nog gepraat. De kans lijkt echter klein dat de hoofdaanvaller Lapkov bijtekent. Het bestuur onderhandelt ook met een jong Belgisch talent dat momenteel aan de slag is bij een andere ploeg in de Liga A.

(MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.