Ontstellend zwak Menen verliest kansloos van Leuven en ziet Dedeyne geblesseerd uitvallen

Leonis Dedeyne viel geblesseerd uit.© MP
Leonis Dedeyne viel geblesseerd uit.© MP
Redactie KW

Een oefenmatch tegen Haasrode Leuven is voor de Menenspelers uitgedraaid op een namiddagje volleyballes. De jongens van Frank Depestele gingen met 0-5 (21-25, 19-25, 23-25, 21-25 en 16-25) de boot in tegen de Vlaams-Brabanders. Dedeyne viel uit met een rugblessure en na de derde set lag de match even stil na een mondmaskerdiscussie.

Frank Depestele kon nog steeds geen beroep doen op Seppe Rotty (appendix) en Jelle Sinnesael (pinkbreuk). Daardoor schoof Leonis Dedeyne weer door naar het middencompartiment. Ook Ver Eecke speelde weer mee als libero.

In de koude zaal moest Decospan een hele set lang achtervolgen. Na een mooie defense van Berre Peters won Leuven het openingsspel. De bezoekende coach wisselde drie pionnen, maar ook tegen de andere ploeg was Menen helemaal niet opgewassen. Bij 8-12 riep een ziedende coach Depestele zijn troepen bijeen: “You can go home if you don’t want to play”. Duidelijke taal, maar Menen kwam niet verder dan 13-15. En nog een extra dosis pech voor Decospan dat middenman Dedeyne zag uitvallen met een rugblessure. Maxim Libert -normaal hoofdaanvaller- zou de rest van de match depanneren op de middenpositie.

In set drie leek het dan toch te gaan lukken wanneer Lapkov de 19-15 op de bordjes serveerde. Even later stond het alweer 22-22 na een goede opslag van Pardon. Erop en erover voor Leuven.

De coaches beslisten na de 0-3 om nog verder te spelen, maar de match lag wel enkele minuten stil na een overbodige mondmaskerdiscussie tussen de Meense clubdokter Buyse en de Leuvense teammanager Aerts. Ook de scheidsrechter moest zich moeien in deze kwestie.

Na de onderbreking werd een ontstellend zwak Menen helemaal afgemaakt. In de vijfde set kon Menen ook tegen de Leuvense bankzitters geen vuist maken. Integendeel want het kreeg nog een pandoering om de oren. Werk aan de winkel dus voor Frank Depestele en zijn team. Op zaterdag 27 februari begint voor hen de nacompetitie met een thuismatch tegen Roeselare of Maaseik.

(MP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.