https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Achel laatste hindernis voor Knack Volley naar bekerfinale

Dirk Specenier: “©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Dirk Specenier: “©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

Zaterdag 30 januari staat in de Tomabelhal de heenwedstrijd van de dubbele halve finale van de Beker van België op het programma tegen Tectum Achel. Een week later staat in Limburg de terugwedstrijd ingeschreven.

De nationale cup is een jaarlijkse ambitie van Knack Volley die het de jongste vijf jaar evenveel keer realiseerde. Ook dit coronaseizoen straalt Knack die ambitie uit. Hamvraag is uiteraard of die heenwedstrijd zaterdag gespeeld zal kunnen worden aangezien vorige week ook de Knack-bubbel door het coronavirus geteisterd werd. Knack telde nog precies zeven spelers om de Meense buren opzij te rollen. Het goede nieuws is dat er uit de wekelijkse dinsdagse testen geen nieuwe besmette spelers meer bijkwamen. “Maar het blijft dansen op een slappe koord”, stelt algemeen directeur Dirk Specenier.

Besmette spelers

“Ook deze week nog bleven de verleden week besmette spelers in quarantaine en werd er enkel getraind door het zevental spelers dat de derby afwerkte. Uiteindelijk zullen de testen van vrijdag uitsluitsel moeten brengen. Of wij in deze situatie, met maar zeven spelers, de heenwedstrijd zaterdag afwerken blijft een open vraag. Positief is alvast dat die fel afgeslankte ploeg, met zelfs een Mathijs Desmet op een voor hem ongewone middenpositie, de derby domineerde. De spelers waren erop gebrand te bewijzen dat zij hun plaats in deze kern waard zijn. Zij slaagden daarin cum laude. Niettegenstaande er heel verleden week geen groepstraining was omdat iedereen in quarantaine verbleef. Wij weten alsnog niet als wij die halve finale van de beker met diezelfde afgeslankte kern zullen spelen. Want wat als er een speler door een blessure uitvalt? Ik moet overigens ook nog Volley Belgium contacteren, want die beker is een organisatie van de nationale bond en niet van de Liga. Veel tijdsruimte om te schuiven is er overigens niet, want volgende week zaterdag al wordt normaal de terugwedstrijd afgewerkt. Dat zal wel de uiterste datum zijn om beide finalisten te kennen. Die finale wordt op zondag 21 februari gespeeld in de Antwerpse Lotto Arena. In het slechtste geval kan er met die heenwedstrijd nog geschoven worden naar volgende week woensdag.”

Rudy en Dorine Vandenabeele-Meersseman blikken maand na brand terug

Knack wil alvast in eigen huis een driepunter pakken, dus winnen met 3-0 of 3-1 waardoor twee deelwinsten in de terugwedstrijd volstaan voor dat finaleticket. In deze halve finale krijgt de winnaar van een wedstrijd in drie of vier sets 3 punten, bij een vijfsetter krijgt de winnaar 2 punten en de verliezer 1 punt. Bij een gelijk puntenaantal over de twee wedstrijden wordt het finaleticket beslecht in een bijkomende beslissende set direct na de terugwedstrijd.

Knack verzorgt een livestreaming op de eigen website. (RB)

Zaterdag 30 januari om 20.30 uur Knack Volley – Tectum Achel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten