Kapiteins van Sportiva B en C willen seizoen in schoonheid afsluiten: “Weinig geheimen voor elkaar”

Cato Vercruysse (links) en Elena Werquin zijn de kapiteins van hun ploeg. (foto EF)
Anton Peene Reporter

In Promo 4 spelen dit jaar twee ploegen van volleybalclub Sportiva Langemark. De B-ploeg is een piepjonge ploeg die momenteel op de achtste plaats staat in Promo 4. De C-ploeg heeft iets meer ervaring en zij bekleden de vijfde stek. Tijd om de beide captains even voor te stellen: Elena Werquin (16, Sportiva Langemark B) en Cato Vercruysse (20, Sportiva Langemark C).

Bij Sportiva Langemark speelt de A-ploeg in Promo 2. In Promo 4 zijn er nog twee seniorploegen ingeschreven. De B-ploeg is de ploeg die vorig seizoen nog U17 was. Bij de C-ploeg ligt de gemiddelde leeftijd een stuk hoger. Elena Werquin (16) is de kapitein bij de B-ploeg, de hoekaanvalster volgt het vijfde middelbaar sportwetenschappen aan het College in Ieper. Cato Vercruysse (20) is de aanvoerder en libero van Sportiva C. Zij studeert immobiliën en verzekeringen aan Vives in Kortrijk. Ze komen allebei uit Langemark. In het klassement staat Sportiva C op de vijfde plaats met 11 zeges uit 16 matchen. De jonge B-ploeg staat achtste met 5 zeges in 17 ontmoetingen. In de twee onderlinge confrontaties haalde de C-ploeg het met 3-1 en 3-0.

Wanneer begonnen jullie met volleybal?

Elena Werquin: “Ik begon in het tweede leerjaar met volleybal en sloot me meteen aan bij Sportiva.”

Cato Vercruysse: “Ik begon ook rond die leeftijd, het is nu mijn 13de jaar bij Sportiva. In de familie ben ik de enige volleyballer. Eerst was ik danseres, tot ik eens ging testen bij Sportiva en ik ben er niet meer weggeraakt.” (lacht)

Hoelang spelen jullie al op seniorniveau?

Cato: “Van mij is het mijn derde jaar op seniorniveau. Ik speelde steeds in Promo 4.”

Elena: “Vorig jaar speelden we kampioen met de U17. Er is geen U19-reeks en nu zijn we voor het eerst op seniorniveau actief. We zijn dus allemaal leeftijdsgenoten en kennen elkaar door en door, aangezien we al een hele tijd samen spelen. Het is allemaal nieuw voor ons en we treffen vaak pittige tegenstanders, maar het is goed voor onze ontwikkeling dat we deze stap konden zetten.”

Jullie speelden ook twee keer tegen elkaar, was dat speciaal?

Elena: “Op woensdag trainen we samen met Dawid Samek. Vrijdag is Thomas Holvoet onze trainer. Dat we tegen elkaar moesten vond ik best wel speciaal, maar alles verliep in een goeie en vriendschappelijke sfeer.”

Cato: “We hebben weinig geheimen voor elkaar. In de beide ontmoetingen trokken wij aan het langste eind. Onze ervaring gaf volgens mij de doorslag.”

Zijn jullie tevreden met de resultaten?

Cato: “Wij staan vijfde, maar hadden liever meegedaan voor de top twee. De achterstand op leider Davo Wevelgem D is elf punten, al hebben zij een match meer gespeeld. We verloren onze meest recente match in Moorsele na drie spannende sets met 3-0. De komende weken volgen er nog enkele topaffiches. Toch willen zo hoog mogelijk eindigen en we zijn alleszins heel gedreven om het onderste uit de kan te halen.”

Elena: “We wonnen er 5 van de 17. De laatste vier matchen verloren we telkens met 3-0, maar dat was vooral tegen de ploegen uit de bovenste regionen. De groepssfeer is en blijft top. Hopelijk kunnen we de laatste weken nog enkele overwinningen behalen.”

Welke toekomstdromen hebben jullie nog?

Cato: “Ik zou graag nog een tijdje doorgaan, al zal het volgend seizoen een moeilijkere puzzel worden in combinatie met mijn job. In april begint mijn stage en het is de bedoeling om na dit academiejaar vast aan de slag te gaan in de immobiliën- of verzekeringssector.”

Elena: “Voor mij is volleybal een echte passie. Ik doe het al lang en nog altijd even graag. De meeste ploegmaten zitten ook in dezelfde school. Het is een echte vriendenbende en ik ben blij dat ik deel mag uitmaken van de Sportiva-familie. Ik hoop om verder door te groeien binnen Sportiva en in het volleybal in het algemeen. Het is zelfs mijn droom om ooit professioneel te spelen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier