Jens Ballière (Volley Oudenburg-Gistel): “Onze enige ambitie is plezier maken”

Jens Ballière. (foto PDC)
Redactie KW

De heren van Volley Oudenburg-Gistel (VCGO) hebben na drie verlieswedstrijden in oktober de laatste weken het juiste ritme teruggevonden.

Vorig weekend was Pervol Ruiselede C een maatje te klein voor de jongens van coach Jens Ballière (31). “Het seizoen verloopt zoals ik verwacht had. We staan momenteel derde, maar de ploegen waartegen we verloren, zijn misschien wel een klein maatje te groot voor ons. Tegen de toppers uit de reeks werden we zeker niet weggespeeld en dat is een leuke vaststelling voor een ploeg die uitsluitend spelplezier nastreeft. Als we winnen, zijn we heel blij, maar na een verlieswedstrijd zitten we zeker niet in zak en as”, aldus Jens Ballière.

“Het is een goede zaak dat er enkele jonge gasten bijgekomen zijn. We zijn een vriendengroep die al verschillende jaren samenspeelt, maar vers bloed is altijd welkom. De integratie van de nieuwe spelers verliep probleemloos. Ondertussen heeft de club al enkele jaren een jongensploeg die momenteel in de U15-reeks uitkomt. Misschien zullen op termijn enkele spelers uit die groep doorstromen. Dat zou geen slechte zaak zijn voor het voortbestaan van de onze ploeg.”

Het herenteam van VCGO is een atypische ploeg wat ambities betreft. “Eigenlijk is amusement onze enige doelstelling. Promoveren willen we niet, want als we de kans krijgen om in een hogere reeks te spelen, zullen we het aanbod weigeren. We zijn liever een degelijke ploeg in Promo 3, dan onderaan te bengelen in Promo 2. We trainen slechts één keer per week en dat vindt iedereen voldoende.”

Dit weekend staat de wedstrijd tegen Volley Bredene B op het programma. “Dat is een tegenstander die we zeker aankunnen, maar corona zou de komende weken wel eens voor verrassingen kunnen zorgen. Het ontbreken van publiek is geen probleem, maar misschien zullen spelers uitvallen of in quarantaine moeten”, besluit de coach van VCGO. (PDC)

Zaterdag 4 december om 19.30 uur: Volley Oudenburg-Gistel – Volley Bredene B

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.