Hermes Oostende grijpt naast verdiend punt in Oudegem

In set vier sprintte Oudegem naar 21-12 maar de inmiddels voor Misojcic ingevallen Jacquemyn vond haar allerbeste opslag terug. © VDB
Redactie KW

Op de derde speeldag in de hoogste reeks leed Hermes Oostende een 3-1-nederlaag bij Oudegem. De setstanden waren 25-17, 27-25, 24-26 en 25-22.

In de eerste set was Hermes aanvallend nergens. Ook Merle Baasdam kon haar stempel niet op de wedstrijd drukken zoals ze tegen Antwerpen en Asterix wel had gedaan. Via 16-10 en 21-15 ledigde Hermes de kelk helemaal: 25-17.

De tweede set verliep een stuk spannender omdat De Leeuw uitstekend de knappe Gesquiere bediende. Bij 15-16 en 20-21 had Hermes nog de leiding maar finaal kon Oudegem over de groen-gelen wippen en op 2-0 komen. In deze set waren er teveel discussieballen, in of out, touché of niet. Ze gingen allemaal naar Oudegem wat tot frustratie leidde bij de sportieve staf van Hermes en de Oostendse supporters.

Set drie telde een soortgelijk setverloop met 15-16 en 20-21 als tussenscores. Leys was voor de eerste keer spelbepalend voor Hermes met een opslagreeks en enkele mooie verdedigingen in het achterveld. Hermes pakte de setwinst met 24-26.

Lisa Nobel

In set vier sprintte Oudegem naar 21-12 maar de inmiddels voor Misojcic ingevallen Jacquemyn vond haar allerbeste opslag terug. Met het plaatsen van een serie bracht ze Hermes terug in de set. De reactie kwam echter net te laat. Met 25-22 won Oudegem. Hermes haalde dus geen verdiend punt binnen.

Lisa Nobel maakte haar heroptreden na een schouderblessure. Ze had het aanvallend nog wat moeilijk maar bracht vooral in defensie en receptie Hermes wat bij. Nu de ziekenboeg stilletjes aan leeg begint te lopen bij Hermes mag Hermes zeker hopen op meer puntengewin!

Woensdag speelt Hermes zijn 79ste Europese wedstrijd op bezoek bij de Nederlandse landskampioen Sliedrecht die dit jaar nog geen enkele wedstrijd verloor en dit weekend met 3-1 won van Peelpush.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.