Haalt Pieter Coolman Knack-Maaseik van zaterdag?

De hamvraag bij Knack Volley Roeselare is wanneer de middenspeler weer wedstrijdfit wordt verklaard door de medische staf. Komt de topper van zaterdag tegen Maaseik te vroeg?

Coolman (uiterst links) is twijfelachtig voor de topper van zondag. © foto Bart

Pieter Coolman is nog altijd aan het revalideren van een hardnekkige blessure aan de rechterknie en staat sinds 17 december aan de kant. Het zijn belangrijke weken voor Knack Roeselare: in de reguliere competitie met Knack-Maaseik van zaterdag en Aalst-Knack een week later, waarna de tweede fase van de Champions League er eind januari aankomt.

Dit is voor mij een nieuwe ervaring, maar wel een heel frustrerende

Haalt de prille dertiger de topper van zaterdag thuis tegen Maaseik? “Dat is ook voor mij een dagelijkse vraag”, zegt Pieter Coolman “Het is de eerste keer in mijn sportieve loopbaan dat ik geconfronteerd wordt met een zware blessure. Als ik al eens een wedstrijd oversloeg, was dat meer preventief en nooit in een belangrijke wedstrijd. Ik bleef ook nooit van het trainingsveld weg. Het is voor mij een nieuwe ervaring, maar wel een heel frustrerende.”

Het is veel plezanter dagelijks te trainen en met de bal bezig te zijn met de ploegmaats dan op mijn eentje die revalidatie rond te maken. Of ik Maaseik haal? Ik weet het niet en heb er mij bij neergelegd om het allemaal van dag tot dag te bekijken. Je kunt toch niets forceren. De medische staf verzekerde mij wel dat ik weer helemaal topfit zal geraken.”

Laatste contractjaar

Pieter Coolman is overigens aan zijn laatste contractjaar bezig in Schiervelde. “Ik zou er toch nog graag enkele seizoenen bovenop doen. Hoelang? Dat zal mijn staat van fysieke paraatheid bepalen. Al verstop ik het niet dat ik mijn spelerscarrière het liefst bij Knack afsluit. Waar kan je overigens als profvolleyballer in België beter af zijn dan bij Knack?”

Coolman in actie tegen Kenzierzyn in de Champions League.
Coolman in actie tegen Kenzierzyn in de Champions League.© foto Bart

In de reguliere competitie moeten nog vier wedstrijden gespeeld worden. Daarna volgt de kwalificatieronde waarbij de reguliere kampioen het tegen de laatste opneemt naar twee winnende wedstrijden. De best geklasseerde begint thuis en werkt er ook een eventuele beslissende derde wedstrijd af. De tweede neemt het op tegen de zevende en zo verder. Knack staat momenteel derde met 23 punten, Maaseik telt er 24 en leider Aalst 27. Winst tegen Maaseik brengt Knack op de tweede stek, maar een week later moet Knack naar Aalst.

Zelfvertrouwen

Wat verwacht Pieter Coolman nog voor de reguliere competitie? “Het belangrijkste in die reguliere competitie is de top drie te halen. De vierde plaats kan link zijn voor die kwalificatieronde, maar normaliter moet de top drie het daarin over drie wedstrijden halen naar de play-offs. Het belang om van een topper te winnen situeert zich vooral op het mentale vlak. Uiteindelijk leunen die wedstrijden tegen Maaseik en op Aalst al dicht tegen die play-offs aan.”

“Wij komen in elke wedstrijd aan de opslag met de bedoeling die te winnen, tegen wie dat dan ook is. Kunnen wij beide opdrachten met succes afwerken dan beginnen wij in die play-offs met vier altijd met een pak zelfvertrouwen terwijl onze grootste opponenten wel een mentaal tikje moeten verwerken.”

Of Pieter Coolman zaterdag al een aandeel kan hebben in eventueel succes, kan je best zelf komen vaststellen op Schiervelde. (RBD)

Zaterdag 18 januari om 20.30 uur: Knack Volley Roeselare – Maaseik

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.