Dwight Delanghe vertrekt eind dit seizoen bij Prefaxis Menen en kiest voor zijn job

Liga A-ploeg Prefaxis moet op zoek naar een nieuwe middenman. De 23-jarige Diksmuideling Dwight Delanghe stapt aan het eind van het seizoen immers op.


Het vertrek is verrassend, want Dwight Delanghe kreeg door de blessure van Dragan Radovic alle speelkansen en deed het meer dan behoorlijk. Hij voerde zelfs wekenlang het klassement aan van beste serveerder uit de Liga A. “Het klopt dat het niet slecht loopt, maar sinds begin dit jaar werk ik deeltijds als verantwoordelijke in een bouwonderneming in Oostende”, doet hij zijn beslissing uit de doeken. “Het pendelen tussen mijn woonplaats Diksmuide, Oostende en Menen werd veel te zwaar. Bovendien krijg ik de kans om na dit seizoen voltijds aan de slag te gaan in de bouwsector, dus kies ik resoluut voor de zekerheid.”

Delanghe – sinds vorig seizoen in Meense loondienst – zegt het volleybal echter geen definitief vaarwel. Is een terugkeer naar zijn vroegere club Diksmuide aan de orde? “Ik sluit niets uit”, antwoordt de middenman. “Al zou het wel direct een heel groot verschil vormen qua niveau. Misschien liggen er wel opties bij een ploeg uit de Liga B of uit eerste nationale. Sowieso wil ik me eerst nog concentreren op mijn huidige club Menen, waarvan ik in schoonheid afscheid wil nemen.”

Wie Dwight Delanghe binnenkort aan het werk wil zien, kan volgende week woensdag om 20.30 uur naar Schiervelde. Dan neemt hij het met Prefaxis Menen op tegen Knack Roeselare.

(MPM/Foto MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.