Dames van Kerdavo klaar voor duel tegen Poperinge: “Het is zeker een haalbare kaart”

Coach Bart Dewilde: “Poperinge is een haalbare kaart.” © ELD
Redactie KW

In derde nationale van het damesvolleybal neemt Kerdavo Avelgem het dit weekend op tegen promovendus Soncotra Poperinge. Coach Bart Dewilde is alvast tevreden met de voorbereidingen die zijn vernieuwde jonge kern op de mat bracht.

Na een meer dan degelijk eerste seizoen in N3 lijkt Kerdavo klaar om de nieuwe campagne aan te vatten. “De aanloop naar de competitie is alvast goed verlopen voor ons”, vertelt Bart Dewilde. “Dit jaar hebben we in tegenstelling tot vorig jaar een veel jongere ploeg. Sofie, Ellen, Annelies en Fien zijn gestopt. Vier sterkhouders die moesten vervangen worden, waardoor we misschien een moeilijk jaar tegemoet gaan.”

Pittig begin

“Vorig weekend speelden we in Ter Muncken een tornooi waarin we het opnamen tegen Wetteren en Stekene, beiden N3. Iedereen kreeg voldoende speelgelegenheid om zich klaar te stomen voor de eerste speeldag. We moesten enkele nieuwe krachten inpassen, wat natuurlijk veel trainingsarbeid vraagt. Met Poperinge staan we zaterdagavond tegenover een ploeg die min of meer dezelfde bleef als vorig seizoen in Promo 1. Het is een team dat draait rond drie zussen. Dit moet zeker een haalbare kaart zijn. De kalendermaker heeft ons een pittig begin bezorgd, met achtereenvolgens wedstrijden tegen Poperinge, Damesvolley Waregem en Elckerlyc Zwevezele.”

De ambitie blijft het behoud in derde nationale. “De bovenkant van de rechterkolom is misschien wel mogelijk. We hebben een ploeg die kan meedraaien in een toch wel zware reeks. Voor mij zijn Wetteren en Waregem de favorieten. Beide ploegen zijn versterkt. Wij gaan alvast ons best doen om zoveel mogelijk te winnen. Het wordt een uitdagend seizoen”, aldus de Avelgemnaar. (ELD)

Zaterdag 14 september om 20 uur: Soncotra Poperinge – Kerdavo Avelgem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier