B&W C Lendelede dames naar kwartfinale Beker van België

Coach Dries Wittebolle instrueert zijn speelsters. © VDB
Redactie KW

Door Liga B-ploeg Haasrode/Leuven woensdagavond in drie sets te kloppen, plaatste Black and White Company Lendelede zich voor de kwartfinales van de nationale beker. Lendelede opende met 22-25 winst, verdubbelde met 19-25 om in set drie met 18-25 de kwalificatie vast te leggen.

Coach Dries Wittebolle opende met De Leeuw aan de spelverdeling. Zwaanswijk, die een knappe wedstrijd afwerkte zowel in het stopwerk als de afwerking, stond samen met Neyt op de receptie/hoek. Smeets en Demyttenaere bevolkten het centrum, Vandewiele speelde als opposite en Voets stak in de liberotrui. Lendelede nam de betere start en leek bij 10-16 op weg naar vlotte deelwinst. Tot bij Leuven de servicedruk opgetrokken werd, Lendelede receptioneel even in de fout ging en de thuisploeg de kloof dichtte tot 19-21. De ingekomen Vermander gaf evenwel meer stabiliteit in de receptie en de ook al ingekomen Declerck kon vanop de servicelijn de eerste deelwinst rondmaken.

Vanaf de tweede set controleerde Lendelede de wedstrijd. Zowel in de eerste herneming als de derde beurt stond snel een vierpuntenbonus op het bord, die niet echt meer verontrust werd. Die bonus werd probleemloos doorgetrokken naar de verdubbeling én de kwalificatie. In de derde beurt werd bij Lendelede nog even de jonge spelverdeelster Masschaele ingebracht.

In de kwartfinale krijgt Lendelede het bezoek van de winnaar VC Oudegem – VDK Gent. Lendelede opent zaterdag om 16.30 uur de competitie tegen VDK Gent.

(RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten