Bidavo Bissegem stunt tegen Wellen in Belgian Cup: “En nu een galamatch tegen Hermes”

Coach Bidavo Bissegem Kristof Vroman. (foto VDB)
Redactie KW

Van een stunt gesproken. Voor de Belgian Cup knikkerde Bissegem vorige zaterdag eerstenationaler Wellen uit de beker. Bidavo won met 3-1 en mag zich opmaken voor een bekermatch tegen Liga-ploeg Hermes Oostende. “Daar kunnen we een galamatch van maken”, lacht coach Kristof Vroman.

In eigen zaal heeft Bissegem al meerdere ploegen in het spreekwoordelijke zand laten bijten. Wellen, die zijn ding doet in eerste nationale, kan er nu ook over meespreken. Voor de gelegenheid zorgden de Bidavo-supporters voor een heksenketel en de Bissegemse speelsters bedankten met een 3-1 overwinning. Slechts in de derde set (23-25) moest de thuisploeg even naar adem happen. Maar met 25-18 in de vierde set, zette Bidavo meteen de puntjes op de i.

“We zijn al enkele weken goed aan het spelen, maar zaterdag tegen Wellen was wel degelijk onze beste match”, is Kristof Vroman best tevreden met de gang van zaken. “Geloof maar niet dat Wellen ons onderschat heeft. De Limburgers hadden de wedstrijd goed voorbereid, hadden de avond voordien zelfs in een Kortrijks hotel overnacht. Kwestie van na een vermoeiende busreis niet met vermoeide ledematen aan de opslag te komen. Het mocht niet baten. Mijn meisjes zetten een uitstekende prestatie neer, toonden veel maturiteit.”

Hopelijk thuismatch

Volgende tegenstander in de Belgian Cup wordt Hermes Oostende.

“De datum is nog niet vastgelegd”, weet Kristof Vroman. “Normaal wordt de wedstrijd in Oostende gespeeld. Maar ook dat is nog niet helemaal zeker. Het zou schitterend zijn mochten we de kustploeg in eigen thuis mogen ontvangen. Uiteraard maken we tegen Hermes geen schijn van kans. Het wordt sowieso David tegen Goliath. Maar voor de speelsters zou het een buitenkansje zijn om het grote Hermes partij te geven. Ook voor de supporters zou het geweldig zijn om Oostende in onze eigen zaal aan het werk te zien. Het zou onze club en het volleybal in het algemeen nog meer uitstraling bezorgen.”

(AV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.