Beerlanders Beernem viert tweede titel in amper drie jaar tijd

Redactie KW

Twee jaar nadat Beerlanders Beernem autoritair kampioen werd in derde provinciale B, pakt het team nu de titel in tweede provinciale.

VC Oudenburg-Gistel en Beerlanders Beernem waren de enige ploegen in tweede provinciale die hun 21ste speeldag nog moesten afwerken en er stond ook heel wat op het spel. Bij winst was Beernem namelijk zeker van de titel. De Beerlanders wilden het absoluut zaterdagavond afmaken, want op de slotspeeldag staat nog een topper tegen Tievolley Tielt B gepland. Tielt staat op de tweede plaats met amper één puntje minder dan Beernem, maar het team speelde wel een wedstrijd meer. “Als we het niet afmaken, wordt het toch gevaarlijk op de slotspeeldag in Tielt. Maar het zou moeten lukken”, wist coach Maarten Decuypere voor de wedstrijd.

Het vertrouwen in zijn ploeg bleek terecht, want middenmoter VC Oudenburg-Gistel kon de kersverse kampioen weinig in de weg leggen. Beernem haalde het – na een zenuwachtige start – vlot met 0-3 en mocht bijgevolg het titelfeestje inzetten. Het is op die manier een absoluut topseizoen geworden voor de club, die eerder ook al de halve finale van de provinciale beker haalde. Volgend seizoen mag het team in eerste provinciale aantreden en die stap wordt nu al voorbereid. “We hebben voor volgend seizoen al enkele versterkingen binnen, namelijk een opposite en hoekaanvaller. We hopen ook nog een spelverdeler en middenman erbij te krijgen.”

(AD – Foto FR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.