Asse-Lennik houdt titelkansen gaaf tegen Knack Roeselare

Redactie KW

Lennik won de tweede finaleontmoeting in de belle, setstanden waren 16-25, 25-22, 25-23, 22-25 en 15-13.

Woensdag moet Lennik weer naar Schiervelde en nu al is zeker dat er ook op vrijdag 1 mei in Lennik gespeeld moet worden. Knack opende met Tervaportti aan de spelverdeling, Coolman en Paulides als centrumspelers, Tuerlinckx was de opposite en Rousseaux en Verhanneman de receptie-hoekspelers met Dejonckheere als libero. Knack opende verrassend sterk, kwam 8-13 voor via een renderende service waarin Tervaportti het voorbeeld gaf en stoomde gedecideerd door naar 16-25 eerste deelwinst.

Hoge opslagdruk

Knack ging de tweede set aanvankelijk op zijn elan door, kwam zelfs 1-5 voor maar daar bleef het bij. De opslagdruk kon niet aangehouden worden en via 4-6 en 8-6 domineerde de thuisploeg aanvallend naar 13-8. En daarin had de voor Baetens ingebrachte Pool Orczyck een groot aandeel in want was niet af te stoppen. Van 13-8 ging het naar de 25-22 gelijkmakende set voor Lennik.

De thuisploeg kon de opslagdruk de derde set even hoog houden, Van Hirtum kwam er nog in voor Rousseaux en ook Van de Velde draafde nog op maar Lennik liet zich niet meer verrassen en verdubbelde.

In en aanvankelijk gelijkopgaande vierde set met Van Hirtum voor Verhanneman kon Knack nog eens een vuist maken en bij 18-21 een driepuntenkloof slaan die niet meer gedicht werd. De belle dus en daarin kwam Lennik 10-6 voor. Knack herpakte zich fors via 11-7 naar 13-12 maar Lennik rondde af. Woensdag staat de derde ontmoeting op het programma in Schiervelde.

(RDB – foto a-RN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.