Essevee staat in halve finale Croky Cup na 2-0-zege tegen Charleroi

© belga
Redactie KW

Zulte Waregem heeft zich als eerste geplaatst voor de halve finales van de Beker van België. Na een vrij zoutloze eerste helft maakte de thuisploeg het verschil met flitsen van Berahino en Larin, in het begin en op het einde van de tweede periode.

Roteren voor de beker? Geen sprake van bij Essevee. Francky Dury stelde het team op dat zaterdag kipkap had gemaakt van Sint-Truiden. Bij de Carolo’s bracht Karim Belhocine Fall in de plaats van Henen, de overige tien hadden zaterdag weinig moeite gehad om Cercle Brugge een bittere pil te laten slikken.

De thuisploeg had al snel door dat met Charleroi niet te sollen viel: de ploeg in vorm en een stuk taaier dan de Truiense Kanaries. Fall deed al snel de netten trillen, maar zag zijn treffer terecht afgekeurd wegens offside. Toen hij wel door de buitenspelval glipte, lag Bossut gepast in de weg. De tegenprik van Seck leverde niet meer dan een hoekschop op.

Slijtageslag

Het was het begin van een slijtageslag tussen twee stevige blokken, met veel middenveldspel. Bossut moest even plat op een knal van Gholizadeh, Morioka mikte in het zijnet. De thuisploeg reageerde met een reuzekans voor Larin, het leer ging rakelings naast. Met nog kansen voor Govea (Zulte Waregem) en Henen (Charleroi) hielden beide teams elkaar in evenwicht in een al bij al spektakelarme eerste helft.

De start van de tweede helft maakte veel goed: Govea recupereerde de bal, Berahino en Larin zetten een knappe één-twee op, fijntjes afgerond door de Burundees: 1-0 na 48 minuten. De bezoekers waren van slag, het duurde tot halverwege de tweede periode voor ze een reuzekans afdwongen: Bruno schoot hoog over. Een kwartier voor tijd kon Berahino de match helemaal op slot doen, maar hij mikte de knap opgezette counter in de tribune.

De geweren van de bezoekers hadden geen munitie meer, ook Nurio vond het kader niet. Essevee speelde de match professioneel uit en verdubbelde in blessuretijd de score: een perfect uitgevoerde counter keurig afgewerkt door Larin. Essevee kwalificeert zich als eerste team voor de halve finales van de Belgische beker. Zaterdag verdedigt het op Cercle Brugge zijn plaats in de top zes van de Jupiler Pro League.

Zulte Waregem: Bossut, Mensah, Bürki, Pletinckx, De fauw, Marcq, Seck, Bruno (84′ Baudry), Berahino, Govea en Larin.

Charleroi: Penneteau, Busi (74′ Nicholson), Willems, Dessoleil, Nurio, Gholizadeh, Ilaimaharitra (88′ Hendrickx), Bruno, Morioka, Fall (24′ Henen) en Rezaei.

Doelpunten: 48′ Berahino 1-0, 92′ Larin 2-0.

Geel: 42′ Larin, 57′ Nurio, 58′ Henen, 71′ Bürki, 80′ Mensah.