Yves Vanderhaeghe na historische kwalificatie voor bekerfinale: “Ons strijdplan heeft gewerkt”

Yves Vanderhaeghe en Dimata © BELGA
Olivier Volckaert

Yves Vanderhaeghe was in zijn nopjes na de 0-1-zege tegen Genk. Met KV Oostende mag hij zich opmaken voor een historische bekerfinale.

“Dit was de reactie die we in gedachten hadden, mijn spelers toonden enorm veel strijdlust”, stelde Yves Vanderhaeghe. “Misschien moesten we na de eerste helft al 0-2 of zelfs 0-3 voor staan. In de tweede helft kwamen we toch wat in de problemen. De spelers deden niet altijd wat ik vroeg, sommigen zaten door hun beste krachten heen. Ik vreesde er even voor, maar ik zag dat de jongens bleven lopen, ook al waren ze gepasseerd.”

“We hadden een strijdplan vandaag. We verloren de laatste matchen door mentaliteit en vandaag winnen we net door de mentaliteit. Tot de honderdste minuut, want zoveel minuten speelden we. Een echte cupmatch. We leerden ook heel wat uit de heenmatch. We zetten hoog druk en daar had Genk problemen mee. Genk moet ook in boezem kijken. Als de Limburgers meer hadden gescoord in de heenmatch en vandaag, dan zat ik hier nu niet te lachen.”

Als assistent in Kortrijk betwiste Vanderhaeghe al eens een bekerfinale. “Ik ben inderdaad al op de Heizel geweest, maar heb nog nooit gewonnen. Wie weet deze keer wel. We gaan niet naar de finale om te verliezen hé. Ik ben vooral blij voor onze supporters, zij dromen al zo lang van een succesje. Ik zag heel wat fans in tranen. Voor de club is dit een mijlpaal. KVO groeit in alle geledingen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.