T1 Preben Verbandt start vol verwachtingen met Daring Brugge in 3B

Redactie KW

Preben Verbandt start zijn derde seizoen als T1 bij Daring Brugge. Hij wordt nu al op handen gedragen door iedereen die in het Tempelhof aan de slag is.

Zaterdag 18 augustus: Preben Verbandt verzamelt zijn groep voor een teambuilding. Eetfestijn, spelletjes en een barbecue. Nieuwelingen moesten een liedje zingen. En Preben maar genieten. Eén van zijn assistenten imiteerde hem, de groep lag plat. Maar de dag daarna plaatste zijn team zich voor de volgende ronde in de Beker van West-Vlaanderen. “Sinds mijn komst bij Daring maakten we een enorme progressie door. Meer dan een schakel ben ik niet. Ik ben spelers en bestuur dan ook dankbaar dat mijn ervaring en mijn titanenwerk om diploma’s te halen, worden geapprecieerd. Iedereen volgt me blind.”

“Afgelopen kampioenschap hadden we als enige bedoeling het behoud te verzekeren. Maar we streden tot twee matchen voor het competitieslot mee voor een stek in de nacompetitie. Een puike prestatie van mijn mannen.”

“Natuurlijk verwacht iedereen veel van het komende kampioenschap. Weinig vaste waarden verlieten ons en in aanvallend opzicht versterkten we ons met kleppers als Jonathan Mascaux en Kevin Despypere. Ze vinden elkaar blindelings. Als T2 opteerde ik voor een kind van het huis, Steven Vanacker. Hij voetbalde zijn hele leven bij Daring en leert nu het leven aan de andere kant van de barrière kennen. Zijn progressie is dusdanig merkbaar dat ik hem regelmatig laat coachen en oefensessies aan hem toevertrouw.”

“Met betrekking tot het nieuwe kampioenschap laat ik allerminst het achterste van mijn tong zien. Wel ben ik overtuigd van het feit dat, wie naar onze matchen komt, zal kunnen genieten van attractief voetbal. We waren in juli en augustus nagenoeg dagelijks samen. Niemand klaagde en de trainingen werden optimaal bijgewoond. We openen de competitie met een thuismatch tegen mijn ex-ploeg Steenbrugge A, vervolgens trekken we naar SK Torhout en op 16 september ontvangen we de buren uit Dudzele. De eerste matchen staan altijd bol van de verrassingen. Aan ons om te rekenen op onze maturiteit.” (JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.