Winkel Sport dient klacht in en hoopt alsnog op drie punten tegen Acrenoise

Vinny Mayele Mansengina hier in het shirt van SW Harelbeke in duel met Swiftnick Verbrugghe van SCT Menen. © VDB
Wouter Vander Stricht

Derdeklasser Winkel Sport bleef tegen staartploeg Acrenoise op 0-0 steken, maar gaat nu klacht indienen omdat rood-zwart van mening is dat de Waalse club een niet-speelgerechtigde speler tussen de lijnen bracht. Als Winkel gelijk krijgt, komen de twee extra punten alsnog richting Terschuerenpark.

Winkel Sport geraakte afgelopen zondag niet voorbij een stug en defensief Acrenoise. Een nieuwe opdoffer dus voor de mannen van Danny Lavens, al lijkt men alsnog aanspraak te kunnen maken op een driepunter. De thuisploeg zou immers een niet-speelgerechtigde speler hebben opgesteld.

Secretaris Romain Germonprez ontdekte dat Vinny Mayele Mansengina eerder dit seizoen al een transfer maakte van SW Harelbeke naar het Cypriotische Nikos en Sokratis Erimis. Dat betekent volgens de secretaris dat hij dus niet meer mag spelen in onze competitie nu hij teruggekeerd is naar België, meer bepaald Acrenoise. “Wij wilden ook David Rogie een contract geven, maar hebben daarvan afgezien omdat hij niet voor ons eerste elftal mocht uitkomen om net diezelfde reden. We zullen nu een klacht indienen.”

Ook meegedaan tegen Torhout

De Frans-Congolose Vinny Mayele Mansengina speler met een verleden bij Rijsel en Wasquehal kwam in de winterstop terug naar ons land, hij speelde ook al mee in de wedstrijd tegen KM Torhout. Maar die werd met 5-3 gewonnen door de Torhoutenaars.

Voor de Torhoutenaars heeft een klacht weinig zin, of het moet zijn om hun doelpuntensaldo op te smukken.

(WVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.