Jeroen Borrizee traint dames van Sint-Joris Sportief: “Een stap in het onbekende voor mij”

Kato Swaans, coach Jeroen Borrizee en Liane Lybeer willen het damesvoetbal promoten in Sint-Joris. (foto JPV)
Redactie KW

Op vrijdagavond had Jeroen Borrizee gehoopt zijn dames aan een stevige oefensessie te onderwerpen, maar het regenweer stak daar een stokje voor. De nieuwe coach ondernam toch de verre verplaatsing vanuit Ichtegem om het interview te laten plaatsgrijpen. Hij was vergezeld door zijn leerlingen Kato Swaans en Liane Lybeer.

Jeroen Borrizee is een gelouterde coach uit het herenvoetbal, maar gaat nu een nieuwe uitdaging aan. “Voor mij is het damesvoetbal inderdaad een stap in het onbekende. De eerste gesprekken met coördinator en gelegenheidsoefenmeester Nic Lips verliepen vlot. Al meteen voelde ik het: we zitten op dezelfde lijn. We willen koning voetbal laten schitteren in Overleie.”

“Een gemakkelijke opdracht wordt het allerminst. Maar je bent pas een waardige coach als je een moeilijke klus tot een goed einde brengt. De rangschikking laat het misschien niet uitschijnen, maar na de eerste kennismaking ben ik ervan overtuigd dat de meisjes hier over heel wat kwaliteiten beschikken. Ik zag de eerste wedstrijd op bezoek bij Racing Waregem.”

“Mijn ploeg steeg boven zichzelf uit en we haalden onverhoopt een puntendeling. Daarna bekampten we de toppers, maakten geen schijn van kans en kregen te kampen met vier zware blessuregevallen, waaronder mijn goalie. Wel ben ik zeer tevreden over bijvoorbeeld Pauline Decoster, die werd opgeleid bij VC Beernem en naar ons de overstap maakte.”

U16 in competitie

“We moesten doorgaan met een veldspeelster in doel en zullen op inzet en discipline de rest van het speeljaar doorworstelen. We zullen het positieve meenemen en naar volgend kampioenschap toe zullen we zelfs een team U16 dames in competitie brengen. Op 28 april komen hoogwaardigheidsbekleders uit de gemeente Beernem de aftrap geven en ons zo een hart onder de riem steken.”

Kato Swaans voetbalt al zes jaar bij Sint-Joris. Haar visie: “Alles is oké hier, sfeer, trainer en vriendschap.” Ze wordt bijgetreden door Liane Lybeer: “We worden wel genekt door enorme pech en blessurelast. Soms kunnen we maar negen volwaardige speelsters opstellen. Toch zullen we vol inzet doorgaan en proberen nog een paar puntjes te sprokkelen.” (JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier