Diede Lemey uit Tielt verkozen tot keepster van het jaar in Italië

Diede Lemey. © foto Belga
Redactie KW

Diede Lemey, keepster bij het Italiaanse Sassuolo en reservedoelvrouw bij de Red Flames, is door de Italiaanse voetbalbond uitgeroepen tot beste nummer één in de Serie A voor vrouwen. Ze haalde het voor onder meer de doelvrouw van de Italiaanse nationale ploeg (AC Milan) en de Franse nationale ploeg (Juventus).

De in Tielt geboren Diede Lemey (25) kan terugkijken op een sterk seizoen bij Sassuolo, dat knap vierde eindigde in de stand. Zelf kan Lemey ook knappe cijfers voorleggen en hield ze negen keren de nul in 22 competitiewedstrijden.

Ondanks haar puike prestaties in het buitenland klinkt Lemey’s naam in eigen land maar weinig bekend in de oren van voetballiefhebbers. Bij de nationale ploeg is ze voor bondscoach Ives Serneels immers geen vaste keuze. Zo zit Lemey ondanks 53 selecties aan slechts zeven caps.

Lemey verhuisde in 2017 op 20-jarige leeftijd van RSC Anderlecht naar de Italiaanse eersteklasser Verona. In 2018 maakte ze de overstap naar Atalanta Mozzanica. Een jaar later, in 2019, verhuisde ze naar haar huidige werkgever Sassuolo. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.