Cédric en Arnaud Bouché werden onlangs 24 jaar. Als een ééneiige tweeling zijn ze ondertussen drie jaar actief in het zaalvoetbal bij Rapid 2020. Beide stonden ook aan de wieg van deze ploeg en bouwen aan het team. “Leuk om dit met gemeenschappelijke vrienden te doen.”
Cédric Bouché maakte voor zijn eindwerk met ‘Dubbel Uniek’ een prachtige video om aan te tonen hoe het is om te leven als een tweeling. “Velen hebben de mening dat mijn broer en ik gelijk zijn en dezelfde interesses hebben. Met mijn ervaring heb ik gemerkt dat dit niet zo is. Ik heb het bestudeerd en mijn conclusie is dat sinds we elk onze eigen weg zijn beginnen bewandelen, we meer en meer begonnen te verschillen. Het is gewoon een logische stap die moet gezet te worden om niet langer aan elkaar vast te hangen. Dat was ook de boodschap in mijn video voor mijn studies audiovisuele design aan de Arteveldehogeschool in Gent.”
Arnaud Bouché sluit zich bij zijn broer aan. Hij doet het zaalvoetbalverhaal uit de doeken. “Kris Waerniers van Rapid Subs, de zaalvoetbalclub in Beernem, is de oom van mijn vriendin Maité Teerlinck. Hij vroeg mij om een ploeg op te richten. Naast mijn broer en met de steun van vrienden lukte dat vrij aardig. Na wat te oefenen in wedstrijdjes zijn we in competitie gegaan. Ondertussen zijn we al enkele jaren bezig.”
De tweeling had reeds ervaring in het veldvoetbal. Omwille van de studies zijn ze daarmee gestopt. “Er was nog weinig tijd om te trainen. De vaardigheden kregen we wel mee van bij de duiveltjes van VVC Beernem. Al was het in begin wat wennen voor ons. Zaalvoetbal was toch iets anders. Ondertussen hebben we dat aardig onder de knie, en ze kunnen ons ondertussen al onderscheiden. In het verleden moesten we andere schoenen dragen om ons voor de medespelers herkenbaar te maken. Nu is ons uiterlijk verschillend. Vroeger was dat niet het geval. Er was veel meer verwarring”, klinkt Arnaud.
De tweeling droeg op een jongere leeftijd dezelfde kledij, met dezelfde kleur. “In het zaalvoetbal gaan we ondertussen elk onze eigen weg. We hebben een verschillende stijl van schoenen, van kleur”, klinkt Arnaud. Hij studeerde maatschappelijke veiligheid in de hogeschool Vives. “Voor preventieadviseur niveau 2. Twee weken geleden ging ik aan de slag bij Artes. Wat computer en media betreft is er minder interesse. Dit bewijst nog maar eens dat ik verschil van mijn broer.”
Cédric en Arnaud hebben met Gaëtan nog een oudere broer. De tweeling doet ook nog aan padel en woont in Beernem bij hun ouders Christel Spriet en Chris Bouché. “Onze vader heeft nog bij Cercle gevoetbald. Wel niet in de eerste ploeg, maar we wilden hem sowieso opvolgen. Al zijn we allen wel supporter van Club”, grapt Arnaud.
Derde provinciale in het zaalvoetbal werd dit seizoen omwille van de mindere interesse in vermindering gebracht. Zowel de A- als de B-reeks bestaat uit negen ploegen. Omdat ze evenveel lidgeld betalen als alle andere teams spelen ze in derde drie keer tegen elkaar. Rapid 2020 opent de competitie op donderdag 12 september op bezoek bij ZVC Paname in De Haan. Het team met de tweeling wil minstens even goed doen als vorig seizoen. “Het jaar ervoor zijn we vierde geëindigd. Het zou mooi zijn mochten we dat opnieuw kunnen doen”, stelt Arnaud. “Na drie jaar zijn we verder aan het bouwen aan ons team.”
Cédric geeft steeds de voorkeur aan defensieve taken. “Ik was als duiveltje meer als een aanvaller, om dan geleidelijk aan meer naar achteren te schuiven”, geeft Arnaud aan. In zaalvoetbal vormen we achterin nu een duo, de ene links, de andere rechts. De connectie die we hebben komt als het ware vanzelf. Ik weet precies wanneer Cédric diep gaat. Hij is iemand die er altijd voor gaat en verdedigt op een manier dat hij niemand laat passeren.” Cédric knikt. “Arnaud is een beetje uit hetzelfde hout gesneden als voetballer. Hij neemt langs de flank wel graag eens snelheid om de bal te kunnen voorzetten.” (ACR)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier