Torhout KM kan voorsprong niet vasthouden tegen Overijse: 2-2

Een degelijke thuisprestatie van KM, maar geen nieuwe winst. Dat betekent dat KM nu al vijf matchen op rij ongeslagen thuis is. Torhout komt nu op gelijke hoogte met Oostnieuwkerke.

Archief: Shun Ballegeer van Torhout trekt een spurtje. Foto VDB / BART VANDENBROUCKE © VDB

Heel wat afwezigheden bij Torhout KM. Declercq heeft een verrekking van de mediale band en Simoens viel vorige week uit tijdens de match tegen Wetteren door een enkelletsel. Ook Gunther Vanaudenaerde was er niet bij. Hij is pas vader geworden van een dochtertje.

KM de meest offensieve ploeg

Zo ontbraken de drie wintertransfers van vorig seizoen. Daardoor moest Didier Degomme een aantal jongere spelers in de ploeg zetten: Verhaeghe op rechts, zoon Thibault centraal achterin en Vandenbussche in het middenveld, voor Couwyzer.

De ploeg deed het goed. Na een kwartier kon Ballegeer op een hoekschop inkoppen (1-0). Lang duurde de vreugde niet, één minuut later al kon Sander Van Eyck, vorig seizoen nog bij Knokke, gelijkmaken na een slim duwtje op Mestagh. KM bleef niettemin de meest offensieve ploeg. Nog voor de rust werd de ploeg beloond met de 2-1 van Vandenbussche met een lage schuiver in de verste hoek nadat Vanhaecke zijn schot afgeblokt zag.

Tweede helft meer in evenwicht

Op het uur kon de ingevallen Waite effenen voor de druivenkwekers. Torhout bleef op zoek gaan naar de winst. De ploeg kon de winning goal niet meer maken, ondanks nog twee redelijke kansen.

De tweede helft was de match meer in evenwicht. In de slotminuut ontsnapte KM nog aan de nederlaag toen Vandenbussche, op de lijn bij een hoekschop, een keiharde kopbal op zijn gezicht kreeg en heel even groggy ging. Hollebeke mocht de extra tijd nog volmaken voor Vandenbussche. In totaal kreeg KM over de ganse partij zo’n zestal kansen, en waren de twee goals dus nog een redelijk percentage. Overijse deed het beter met twee goals uit amper drie doelgevaarlijke situaties.

Torhout KM : Vanderschaeghe; Verhaeghe, Schmisser, Degomme, Mestdagh; Ballegeer, Vanysacker, Vandenbussche (90’Hollebeke), Lagrou; Coppin, Vanhaecke (85’Catteeuw).

Doelpunten: 15’Ballegeer 1-0; 16’Van Eyck 1-1; 39’Vandenbussche 2-1; 60’Waite 2-2

(DACH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.