https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Sven (SKRD 1) en Harold (KSV Rumbeke) kijken uit naar duel: “Deze derby leeft enorm”

Sven De Rechter en Harold Cool. (foto PC)
Redactie KW

Zondag staat de derby tussen SK Roeselare-Daisel A en KSV Rumbeke geprogrammeerd. Het is zeker tien jaar geleden dat blauw-wit nog eens deze korte trip naar Schiervelde mocht maken. Een duel om naar uit te kijken dus en zeker voor Harold Cool, die op Schiervelde bijna zijn volledige jeugd doorliep. Hij hoopt dan ook op winst, maar daar willen Sven De Rechter en co een stokje voor steken.

“Om eerlijk te zijn, ken ik niet zoveel spelers bij SKRD”, steekt Harold Cool (33) van wal. “Ik zag hun beelden wel op televisie tegen Blankenberge en hun gedrevenheid viel me meteen op. We zullen de overwinning dus zeker niet op een serveerblaadje krijgen. Zelf zal ik mij nog eens extra geven om daarna gewezen trainers en begeleiders als Rik Joye of Peter Vancraynest te kunnen ontmoeten. Om eerlijk te zijn, kijk ik er wel naar uit om nog eens het gevoel van vroeger te hebben, toen ik hier nog actief was op Schiervelde.”

“Ook bij ons leeft de derby enorm”, neemt Sven De Rechter (29) van SK Roeselare-Daisel over. “Zeker thuis voor eigen volk, want al die matchen moet je winnen als je straks voor de prijzen wil meestrijden.”

Voor KSV Rumbeke is deze derby pas de tweede match van het seizoen. “Na een lange corona-onderbreking was iedereen er echt op gebrand om te kunnen herbeginnen”, opent Harold Cool. “Dat bewezen we in de voorbereiding met ons uitstekend bekerverhaal waarbij we ploegen als Boezinge en Blankenberge eruit knikkerden. De laatste twee weken voor de start hebben we door de opeenvolging van matchen wel wat gas terug genomen. Onze start begon maar vorig weekend trouwens, gezien we op speeldag één al meteen bye waren. Tegen Blankenberge hebben we ondanks de numerieke meerderheid toch stevig gebibberd. Gelukkig zorgde Naigell Vanfleteren voor de verlossende treffer (4-3-zege, red.). Zo hebben we voor de tweede keer titelkandidaat Blankenberge geklopt, dit sterkt ons vertrouwen voor de derby van zondag.”

Meer in de aandacht

“Ook wij waren klaar voor de start”, aldus Sven die werkt als office manager. “De aanpak van de voorbereiding was zeker niet anders dan voorheen, alleen kwamen we door de fusie meer in de belangstelling en speelden we ook voor een grotere aanhang. Op de openingsspeeldag klopten we Blankenberge met 1-2, zaterdag tegen Boezinge zijn we te twijfelachtig begonnen en lieten we ons twee keer ringeloren door Brogniez.” (1-2-nederlaag, red.)

“De aanhang mopperde achteraf wel na dit eerste puntenverlies, ze moeten echter beseffen dat het niet elk weekend feest zal zijn, want elke tegenstander is gebrand om ons als titelkandidaat een hak te zetten. Dat zal zeker ook gelden voor Rumbeke. Ik blijf erbij dat dit een niet te onderschatten opdracht is. Niemand wil immers dergelijk wedstrijd verliezen. Wij kunnen ons echter geen nieuw puntenverlies veroorloven, anders dreigt een mislukte start.”

(SB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.