Stefano Denswil: “Het wordt tijd om punten te pakken”

Stefano Denswil blikt vooruit naar de wedstrijd van morgen tegen AS Monaco. © (Foto Belga)
Redactie KW

Woensdag (18u55) krijgt Club Brugge een uitgelezen kans om voor het eerst in twee Champions League-campagnes de nul van de tabellen te vegen. “Het wordt tijd om punten te pakken”, blikte Stefano Denswil dinsdag vooruit op het duel met het kwakkelende AS Monaco in het Jan Breydelstadion.

“Helaas wisten we in de voorbije twee matchen in de Champions League geen punten te rapen, wat toch altijd onze bedoeling is”, verklaarde de centrale verdediger. “Tegen Borussia Dortmund (0-1) en Atlético Madrid (3-1) konden we het veld toch met een goed gevoel verlaten, we toonden telkens waarvoor Club Brugge staat. Tegen Dortmund hadden we absoluut een punt verdiend. Twee seizoenen geleden was ons spel in de Champions League niet om aan te zien, we hebben zeker stappen gemaakt als ploeg.”

De 25-jarige Nederlander stelde dat de blauw-zwarte spelersgroep zich er bewust van is dat het niet draait bij Monaco. “Ze hebben afgelopen weekend verloren (2-1 bij Straatsburg, nvdr.). De match van woensdag kan cruciaal zijn. We hebben alle twee nul punten. Maar alles ligt eigenlijk nog open, we hebben nog vier wedstrijden te gaan.”

De Belgische landskampioen kon vrijdag niet overtuigen in de competitie, in Jan Breydel werd het 1-1 tegen Waasland-Beveren. Voor de interlandbreak was er de 3-1 nederlaag bij Standard. “Het voelt uiteraard niet goed om slechts 1 op 6 te behalen”, aldus Denswil. “Gelukkig volgen de wedstrijden elkaar snel op. Zo blijf je niet te lang met die teleurstelling zitten. Volgens mij is er niet echt een concrete reden waarom het minder gaat. Enkel de resultaten vallen nu wat tegen. Voorheen scoorden we vlotter, nu gaat het wat moeilijker. Maar we gaan wel elke wedstrijd volle bak.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten