Stefan Schwarz ontslagen bij VVC Beernem A, Lieven Dheedene neemt over

Johan Lips straalde na de promotie. Tien maanden later neemt hij afscheid van de coach die de overgang realiseerde. © JPV
Redactie KW

Stefan Schwarz werd bedankt voor bewezen diensten. Lieven Dheedene, die zeer positief geëvalueerd wordt wegens zijn arbeid bij VVC Beernem B, wordt de nieuwe T1 van de vereniging in degradatienood in tweede provinciale.

Net voor de oefensessie stapte voorzitter Johan Lips van VVC Beernem dinsdagavond de kleedkamer binnen en sprak de spelers toe. T1 Stefan Schwarz werd bedankt voor bewezen diensten. Lieven Dheedene, die zeer positief geëvalueerd wordt wegens zijn arbeid bij VVC Beernem B, wordt de nieuwe T1 van de vereniging in degradatienood in tweede provinciale. De preses lichtte zijn beweegredenen toe. “Laat me eerst stellen dat Stefan Schwarz hier prachtwerk realiseerde en ons tijdens zijn eerste kampioenschap naar de hogere reeks loodste.

Stefan Schwarz? Die coach is te goed voor ons geheel en zou beter tot zijn recht komen in hogere reeksen.

Nu werd hij het slachtoffer van infrastructuurwerken, een te krappe spelerskern en van pech bij beslissende momenten. Als vereniging kunnen wij niet anders dan een laatste strohalm aangrijpen, dus gingen we over tot een trainerswissel. Lukt het niet, dan wordt er in derde provinciale ook gevoetbald. Wij willen echter niet bij de pakken blijven zitten. Stefan Schwarz? Die coach is te goed voor ons geheel en zou beter tot zijn recht komen in hogere reeksen. Wij blijven hem dankbaar. Nu is Lieven Dheedene aan zet. Hij kent ons huishouden door en door. Voor VVC Beernem B zijn we druk bezig om een oplossing uit te dokteren.”

Lieven Dheedene is nu aan zet als T1 van VVC Beernem A.
Lieven Dheedene is nu aan zet als T1 van VVC Beernem A.© JPV

Stefan Schwarz is niet de figuur die met modder gooit, integendeel. “VVC Beernem gaf mij de kans om het als eerste in bevel te proberen. Na één op dertig voelde ik de bui hangen. Uit de grond van mijn hart wens ik mijn opvolger het behoud toe. En eerlijk, na het laatste duel, thuis tegen Bredene, dat we met 1-3 verloren, wist ik even niet meer van welk hout pijlen te maken. Misschien lukt het Lieven Dheedene om de kentering te realiseren.”

(JPV)