De Franse investeerders haakten uiteindelijk af op de sportieve sancties die vast hingen aan het stamnummer 134. "Ik kan dat begrijpen, maar daar hoef je toch geen 14 dagen over na te denken", klinkt curator Yves François ontgoocheld.

Amerikaanse interesse

Ook de Amerikaanse investeerders die eerder interesse toonden lieten nu weer iets van zich horen. "Ze haakten destijds af omwille van de tijdsdruk, maar nu de wedstrijd tegen Mandel door corona niet kan plaatsvinden, dachten ze zelf tijd gekocht te hebben. Ze mogen van mij meteen op het vliegtuig stappen en hier een bod komen doen, maar wachten kan ik niet meer."

Meer zelfs, deze middag trekt de curator om 14 uur naar Schiervelde waar de spelers, trainers en medewerkers hun ontslagbrief en ook hun C4, document waardoor ze recht hebben op werkloosheidsuitkering, ontvangen. Het gaat niet enkel om de spelers en de trainer, maar ook de medewerkers. "Al wie een arbeidsovereenkomst heeft met de club zal een ontslagbrief krijgen. Enkel de spelers waaraan nog transferwaarde hangt, trachten we nog naar een andere club te transfereren."

Definitieve einde?

Of dit nu het definitieve einde is van het stamnummer 134 is nog niet helemaal zeker. In principe kan de jeugd ook nog verder met het stamnummer, maar een eerste elftal zal KSVR dit seizoen niet in stelling brengen.

Virgil De Windt was al negen jaar actief als doelmannentrainer bij KSV Roeselare, de laatste vijf jaar daarvan bij het eerste elftal. "En sindsdien was ik ook fulltime in dienst. Uiteraard zagen bij de bui ook al wat hangen, al hadden we nog onze hoop gevestigd op de Franse investeerders. Maar deze middag krijgen we dus ontslag."

"Een nieuwe sportieve uitdaging komt later misschien wel, eerst zullen we hier nog even van bekomen" - keepertrainer Virgil De Windt

Sportief heeft Virgil zijn oor nog nergens te luister gelegd. "Ik ben nog in bijberoep actief als ruitenwasser, ik zal me daar meer kunnen op richten. Een nieuwe sportieve uitdaging komt later misschien wel, eerst zullen we hier nog even van bekomen. Voor veel van onze spelers is dit immers een drama. Vind nu nog maar eens een ploeg. Op welk niveau en aan welke voorwaarden zul je aan de slag kunnen?"

"Dit doet pijn"

Een van de vele spelers die nieuw was bij KSV Roeselare, Lennert De Smul, kreeg het slechte nieuws al te horen. Hij kwam over van KMSK Deinze dat naar 1B promoveerde. "Een andere ploeg zoeken? Dat zal voor mij niet meteen aan de orde zijn. Ik ben namelijk nog geblesseerd en weet niet wanneer ik terug fit zal zijn."

"De doodstrijd heeft lang genoeg geduurd" - fan en medewerker Dirk Van Hecke

Bij de fans regeert de gelatenheid. Dirk Van Hecke: "De doodstrijd heeft lang genoeg geduurd. We zagen dit natuurlijk wel aankomen, al koester je toch altijd nog wat hoop. Ik ben al 61 jaar supporter en ook al 21 jaar fotograaf en medewerker van het webteam op de club. Natuurlijk doet dit pijn. Ik hoop enkel dat de jeugd toch nog verder kan doen en

De Franse investeerders haakten uiteindelijk af op de sportieve sancties die vast hingen aan het stamnummer 134. "Ik kan dat begrijpen, maar daar hoef je toch geen 14 dagen over na te denken", klinkt curator Yves François ontgoocheld.Ook de Amerikaanse investeerders die eerder interesse toonden lieten nu weer iets van zich horen. "Ze haakten destijds af omwille van de tijdsdruk, maar nu de wedstrijd tegen Mandel door corona niet kan plaatsvinden, dachten ze zelf tijd gekocht te hebben. Ze mogen van mij meteen op het vliegtuig stappen en hier een bod komen doen, maar wachten kan ik niet meer."Meer zelfs, deze middag trekt de curator om 14 uur naar Schiervelde waar de spelers, trainers en medewerkers hun ontslagbrief en ook hun C4, document waardoor ze recht hebben op werkloosheidsuitkering, ontvangen. Het gaat niet enkel om de spelers en de trainer, maar ook de medewerkers. "Al wie een arbeidsovereenkomst heeft met de club zal een ontslagbrief krijgen. Enkel de spelers waaraan nog transferwaarde hangt, trachten we nog naar een andere club te transfereren."Of dit nu het definitieve einde is van het stamnummer 134 is nog niet helemaal zeker. In principe kan de jeugd ook nog verder met het stamnummer, maar een eerste elftal zal KSVR dit seizoen niet in stelling brengen. Virgil De Windt was al negen jaar actief als doelmannentrainer bij KSV Roeselare, de laatste vijf jaar daarvan bij het eerste elftal. "En sindsdien was ik ook fulltime in dienst. Uiteraard zagen bij de bui ook al wat hangen, al hadden we nog onze hoop gevestigd op de Franse investeerders. Maar deze middag krijgen we dus ontslag."Sportief heeft Virgil zijn oor nog nergens te luister gelegd. "Ik ben nog in bijberoep actief als ruitenwasser, ik zal me daar meer kunnen op richten. Een nieuwe sportieve uitdaging komt later misschien wel, eerst zullen we hier nog even van bekomen. Voor veel van onze spelers is dit immers een drama. Vind nu nog maar eens een ploeg. Op welk niveau en aan welke voorwaarden zul je aan de slag kunnen?"Een van de vele spelers die nieuw was bij KSV Roeselare, Lennert De Smul, kreeg het slechte nieuws al te horen. Hij kwam over van KMSK Deinze dat naar 1B promoveerde. "Een andere ploeg zoeken? Dat zal voor mij niet meteen aan de orde zijn. Ik ben namelijk nog geblesseerd en weet niet wanneer ik terug fit zal zijn."Bij de fans regeert de gelatenheid. Dirk Van Hecke: "De doodstrijd heeft lang genoeg geduurd. We zagen dit natuurlijk wel aankomen, al koester je toch altijd nog wat hoop. Ik ben al 61 jaar supporter en ook al 21 jaar fotograaf en medewerker van het webteam op de club. Natuurlijk doet dit pijn. Ik hoop enkel dat de jeugd toch nog verder kan doen en