REACTIES SW Harelbeke – OMS Ingelmunster

De vreugde bij de thuisploeg was uiteraard groot.

Didier Degomme in hoog gezelschap. © Bart

Niets dan tevreden gezichten bij Sporting West Harelbeke, zeker bij de spelers maar ook de Harelbeekse trainer Didier Degomme glunderde. “Wat een spektakel. Dat beleef je maar zelden in vierde klasse. Deze wedstrijd had alles wat voetbal boeiend en aantrekkelijk maakt. Ik denk dat iedereen wel genoten heeft van deze partij. Dit vraagt gewoon naar meer. Ik hoop dat we straks, wanneer we de eindronde mogen spelen, een partij zoals vandaag nogmaals beleven.”

“We hebben tot de laatste seconde moeten knokken maar hebben zeker de mogelijkheden gekregen om de partij definitief en vroeger te beslissen. Zo kregen vooral Romont en Delannoy herhaaldelijk de kans. Ik geloof dat we nu nog één puntje nodig hebben om zeker te zijn van de eindronde. Aan ons om die klus te klaren. Nadien zien we wel hoe het allemaal verder evolueert.”

“Ik houd van dit soort wedstrijden”

“We kwamen er aanvankelijk niet echt combinerend uit”, analyseerde Michiel Vandemaele. “Neen, het liep niet echt zoals we wilden en we hebben niet onze beste wedstrijd gespeeld. Niettemin kregen we een aantal kansen. Het Harelbeekse doelpunt viel toen we even onze concentratie kwijt waren. En wat stond die Harelbeekse doelman Merlier goed te keepen. Hij redde zeker twee of drie gemaakte goals. Het is zeker zijn verdienste dat Harelbeke de drie punten pakt. In de slotfase kregen we nog een ultieme en uitstekende kans maar daar wist Merlier andermaal raad mee.”

“Het spreekt vanzelf dat ik bijzonder ontgoocheld ben, want ik had in Harelbeke echt heel graag nog eens gewonnen. Er waren vandaag heel wat supporters, er heerste een geladen sfeer. Eigenlijk houd ik wel van dit soort wedstrijden. Dit was mijn negende seizoen bij Ingelmunster en dat is ook tevens mijn laatste. Ik heb een erg mooie tijd beleefd bij deze club. Jammer, erg jammer, dat we vandaag Harelbeke niet konden kloppen.”

(JD – foto Bart)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.