Oostende grijpt in Challenger Pro League drie levensbelangrijke punten tegen Patro Eisden in strijd om behoud

Archiefbeeld.

KV Oostende heeft zondagavond op de voorlaatste speeldag van de Challenger Pro League drie belangrijke punten gepakt in de strijd om het behoud. De kustploeg won op bezoek bij topzesclub Patro Eisden met 2-3 en staat zijn degradatieplek zo weer af aan Seraing, dat eerder op de dag een zege boekte tegen SL16.

Zowel voor Patro als voor Oostende was een zege broodnodig. De Maasmechelaars maken nog kans op promotie, voor Oostende loerde de degradatie. Op doelpunten was het dan ook niet lang wachten. Siebe Dewaele liet eerst nog na om Oostende vanop de stip op voorsprong te zetten, maar aan de overzijde lukte het Patro-verdediger Simon Bammens (17.) wel om het openingsdoelpunt tegen de netten te werken. Oostende zette de scheve situatie echter nog voor de rust recht. Spitsenduo Mohamed Berte (26.) en David Atanga (32.) boog de achterstand om in een 1-2-voorsprong.

Pas tegen het einde van de wedstrijd kwam nog verandering in de score nadat de scheidsrechter Oostende een tweede penalty toekende. Maxime D’Arpino (85.) zette de elfmeter dit keer wel om. De bezoekers beleefden nog een spannend slot nadat Patro via een treffer van Stefan Ingi Sigurdarson (90.+3) nog kwam aansluiten, maar trokken de cruciale zege uiteindelijk wel over de streep.

Beide ploegen moeten op de slotspeeldag nog vol aan de bak. Patro moet tegen kampioen Beerschot zijn plek in de top zes en bijbehorend ticket voor de play-offs trachten vast te houden. Oostende staat slechts een puntje boven de degradatiestreep en voetbalt tegen hekkensluiter SL16 om het behoud in de tweede klasse.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier