Philippe Clement zichtbaar tevreden met eerste thuisoverwinning

Philippe Clement was na de eerste thuisoverwinning van het seizoen een tevreden coach. © belga
Redactie KW

Club Brugge pakt zaterdagavond zijn eerste thuiszege van het seizoen na een 4-1-overwinning tegen Waasland-Beveren. Coach Clement was dan ook een tevreden man.

De terugkeer van de fans zorgde zelfs voor een emotioneel moment: “Het deed deugd om na zes maanden eindelijk terug voor ons publiek te kunnen spelen. Toen de supporters op het einde van de opwarming massaal begonnen te zingen, werd ik er zelfs emotioneel van. Ik moest een paar traantjes wegpinken. Dit is een wedstrijd die ik voor de rest van mijn leven zal onthouden. We kregen energie vanuit de tribunes en de spelers hebben veel teruggegeven aan de supporters.”

Ook het spelbeeld kon de coach bekoren. “We speelden dominant voetbal en gaven weinig weg. Hun eerste kans was onmiddellijk prijs maar ik zag een goede reactie van mijn ploeg. Dennis speelde een goede partij en ook de wisselspelers zijn scherp ingekomen. In oktober spelen we zowat om de drie dagen een wedstrijd en dan zal ik kunnen roteren binnen mijn selectie.”

Club slaagde er andermaal niet in om de nul op het bord te houden maar Clement bleef daar koel bij: “We geven al het hele seizoen erg weinig kansen weg maar we hebben momenteel een beetje pech dat die paar kansen telkens tot een doelpunt leiden.”

(JT/ foto BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.