Niels Devolder (VV Tielt) gaat met voetbalpensioen: “Ik zag mezelf nooit voor een andere club spelen”

© GD
Redactie KW

Afgelopen zaterdag heeft VV Tielt zijn speler Niels Devolder (28) met een mooie huldiging op voetbalpensioen gestuurd. Na 22 jaar trouw de Tieltse kleuren te hebben verdedigd, besliste Devolder om dit seizoen niet meer aan te vatten en om de voetbalschoenen op te bergen.

De Tieltenaar deed dit jaar wel nog heel de voorbereiding op het nieuwe seizoen mee, maar vlak voor de competitiestart besliste hij toch om definitief te stoppen.

“Het was sowieso de bedoeling om na dit seizoen te stoppen”, zegt hij. “Tijdens de voorbereiding voelde ik echter dat het nog weinig zin had om de competitie aan te vatten. De recuperatie na de trainingen en de wedstrijden werd steeds zwaarder en de laatste twee jaar had ik ook telkens heel wat kleinere blessures. Het was een moeilijke, maar voor mijn lichaam zeker de beste beslissing.”

Mooie huldiging

Doordat de competitie vorig jaar werd afgelast door de coronapandemie, heeft Devolder ook geen echte afscheidsmatch gekregen. “De trainer had me nog voorgesteld om dit seizoen nog eens aan te treden en om me op die manier uit te zwaaien, maar uiteindelijk heb ik zelf beslist om dat niet te doen”, gaat hij verder. Toch wou de club hun icoon, die maar liefst 22 jaar voor de Kanaries gespeeld heeft, niet zonder gepast eerbetoon op voetbalpensioen sturen.”

“Voor de aanvang van de thuismatch tegen KFC Heist, werd Devolder gehuldigd en kreeg hij onder andere een mooie kader met daarin een shirt van VV Tielt, gesigneerd door al zijn ploegmaten. “Dat was een heel mooi gebaar van de club en het kwam ook heel onverwachts, want ik wist van niets. Ik heb ervan genoten en die kader krijgt zeker een mooi plaatsje in huis.”

Rasechte Tieltenaar

Niels Devolder startte met voetballen op 6-jarige leeftijd en bleef zijn hele carrière trouw aan de blauw-gele kleuren van Tielt. “Ik heb alle jeugdreeksen doorlopen en ben uiteindelijk doorgestoten tot de A-kern. Het is nooit bij me opgekomen om voor een andere club te gaan spelen. Ik woon in Tielt en ben een rasechte Tieltenaar. Ik zou het niet over mijn hart kunnen krijgen om voor een andere club te voetballen.”

“Jammer genoeg heb ik met de eerste ploeg nooit een kampioenstitel mogen vieren, maar toch zijn er heel wat mooie momenten die ik koester. Zo hebben we twee keer de eindronde gespeeld om te kunnen promoveren en dat was toch een knappe prestatie. Met het B-team zijn we ook ooit eens tweede geëindigd en in de jeugdreeksen speelde ik kampioen met de miniemen en de scholieren. Ook de winst in de Cup van Het Volk bij de miniemen en onze tornooizege in Tsjechië met datzelfde team blijven heel mooie herinneringen.”

Nieuwe hobby’s

“Nu ik gestopt ben met voetballen, heb ik natuurlijk meer tijd voor andere hobby’s. Net als zovelen heb ik tijdens de coronapandemie mijn koersfiets ontdekt en ik heb me ondertussen ook een padel racket aangeschaft. In Tielt zijn er nu ook twee terreinen en daar kan ik nu ook mijn energie kwijt. Het zijn in ieder geval sporten die een stuk minder belastend zijn voor mijn lichaam. Daarnaast volg ik natuurlijk ook nog steeds de prestaties van VV Tielt en zal ik de komende maanden nog vvaak in de tribune te vinden zijn”, besluit hij.

(GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier