MVC KBC Kortemark pakt eerste overwinning

© Getty Images

Na drie opeenvolgende nederlagen pakte eersteklasser MVC KBC Kortemark een eerste driepunter. In tweede nationale waren, op Puskas Ardooie na, alle West-Vlaamse ploegen aan het feest.

Kortemark veegde op speeldag vier de nul weg na een knappe 1-6-overwinning op bezoek bij Maldegem. Kortemark miste zijn competitiestart compleet, maar op Maldegem liep het vlot. Verhelst opende al vroeg de score en Vandemaele en Grymonprez dikten nadien aan tot 0-3. In de slotact milderde Maldegem tot 1-3, maar opnieuw Verhelst en Grymonprez namen snel de laatste illusies weg bij de thuisploeg.

Nog in eerste nationale leed Forza Dadizele voor eigen volk een eervolle nederlaag. Tegen regerend landskampioen Synergie Oudenaarde werd het 3-5.

Na vier speeldagen is Cappuccino Waregem de enige resterende leider in tweede nationale, want concurrenten Geraardsbergen en Elsegem lieten punten liggen. Op verplaatsing bij Gent boekte Cappuccino een 2-4-overwinning. Het werd een bijzonder spannende partij met een gelijke tussenstand halfweg het derde kwartier. Net voor het ingaan van de slotact scoorde Platteau de 2-3 en in het laatste kwart verdubbelde Deweer met een tweede treffer het verschil.

Elsegem beet in het zand bij Rollegem waardoor de West-Vlamingen opklimmen naar een derde plaats in de stand. De topper eindigde op 4-3. Vercruysse en Dermaut zetten Rollegem halfweg op een 2-0-voorsprong. Dermaut dikte na de rust aan tot 4-0. Elsegem probeerde de bakens daarna nog te verzetten, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam het niet.

MVV Waregem 74 is de derde West-Vlaamse club in de top-zes. Waregem tekende voor een 3-6-overwinning uit bij Nazareth. Onder impuls van Putman liep MVV 74 uit tot 0-4. Nazareth drong pas in de slotfase aan, maar miste bij 2-4 een mogelijks beslissende cornerbal. Delecluyse strafte die misser af en zorgde in de laatste minuten voor een ruime zege.

In de rechterkolom pakte Montreal Brugge een eerste driepunter. De wedstrijd uit bij Puskas Ardooie kende een lange studieronde waardoor het halfweg nog steeds 0-0 stond. Bij het begin van het derde kwart kwam Brugge langs Braem en Debois 0-2 voor, maar Verduyn kon Ardooie terug langszij brengen. In de slotact schakelde Montreal een versnelling hoger. Demey kopte Brugge opnieuw op voorsprong en deze bonus werd niet meer uit handen gegeven. Braem, die vijf keer scoorde, en Van Belleghem zorgden finaal voor een afgetekende 3-8-zege. Ardooie blijft steken op één zege en moet stilaan bezorgd achterom kijken.

De sterke prestaties van de West-Vlaamse tweedeklassers werden overschaduwd door het opmerkelijke nieuws dat het Oost-Vlaamse Nederename na vier speeldagen al de handdoek gooit en forfait geeft voor de verdere duur van de competitie.

In derde klasse won Oostkamp de derby tegen Zedelgem met 6-3. Oostkamp leidde halfweg met 3-0 en liep daarna zelfs 5-1 uit. Heyman scoorde nog twee keer tegen voor Zedelgem in de slotact. In de andere West-Vlaamse derby toonde Desselgem zich de betere van Dadizele B. De partij eindigde dan ook op duidelijke 1-5-cijfers. Rollegem B tot slot verloor met het kleinste verschil van Sint-Gillis-Waas B (3-4).