Moedig Rode Duivels aan in Waregem Expo

Delphine De Jaegher en Chris Baert m willen er een groots voetbalfeest voor iedereen van maken. © PPW
Philippe Peers

Ook dit jaar kunnen voetballiefhebbers in het algemeen en supporters van de Rode Duivels in het bijzonder terecht in de grote zaal van Waregem Expo voor de wedstrijden van het Europees Kampioenschap in Duitsland. De organisatie is opnieuw in handen van Fairs en Events van Delphine De Jaegher en Chris Baert.

“We doen dit nu toch al meer dan tien jaar”, verduidelijkt Chris. “Bijna kunnen we van een ‘next generation’ spreken. Kinderen van zes zijn adolescenten geworden en sommige twintigers zijn de jeugdjaren volledig ontgroeid. Je kunt het een beetje vergelijken met de leeftijdsevoluties die bij de Parkies en andere festivals worden vastgesteld door mensen die er ieder jaar op de afspraak zijn.”

“Ons EK-dorp heeft de naam BYB-Fanvillage gekregen”, verduidelijkt Delphine. “Het verwijst naar BYB, de nationale invoerder van Chinese wagens. Daarnaast zijn Coca Cola, Jupiler en Lutosa onze hoofdsponsors. Mede door hun inbreng kunnen we het event nog steeds volledig gratis aanbieden. Op vele andere organisaties moet je hiervoor echter wel betalen.”

Totaalbeleving

De meer dan drieduizend fans genieten alvast van een totaalbeleving door het grote scherm van meer dan 80 vierkante meter. “Het wordt steeds weer een mix van kijken en samenzijn met vrienden en gezins- of familieleden”, stelt Chris. “We doen er met onze organisaties dan ook alles aan om het voor iedereen veilig, prettig en gezellig te houden.”

“De deuren openen steeds twee uur voor de wedstrijden en achteraf is er altijd een afterparty met gekende dj’s. Kinderen kunnen zich uitleven op de springkastelen. De weersomstandigheden spelen ons geen parten omdat we indoor werken. We voorzien ook enkele vipformules voor bedrijven en particulieren. Eerstdaags communiceren we daarover. Hopelijk kunnen we na de kwalificaties doorgaan tot en met de finales.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier