Menen onverdiend onderuit tegen Dikkelvenne

Mouctar Gassama scoorde voor Menen. © (Foto VDB)

In zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen moest SCT Menen met nipte 1-2 cijfers de duimen leggen tegen het Oost-Vlaamse Dikkelvenne. En dat had Sporting niet verdiend. Menen liet goed voetbal zien, alleen de kansen verzilveren leek net iets teveel gevraagd. En ook op defensief vlak moet het nog beter, wordt er te snel aan de alarmbel getrokken.

De wedstrijd was amper op gang getrapt toen Dewaegemaeker de bezoekende doelman tot een parade dwong. Menen ging door op zijn elan. Enkele minuten later bediende diezelfde Dewaegemaeker Atieda, maar de kleurling, afgezonderd voor de bezoekende doelman, kreeg de 1-0 niet op het bord. En zoals wel vaak in voetbal, bij de eerste bezoekende tegenstoot, na een afvallende bal op vrijschop, werd het 0-1. Menen leek niet aangeslagen, reageerde via Atieda en uitblinker Hornois. Maar hun pogingen gingen naast of over. Atieda trof even later het doelhout. Net voor de rust, op een schaarse counter, verdubbelde Dikkelvenne de score. Na de pauze was de eerste kans opnieuw voor Menen. Dewaegemaeker werkte te zwak af, mikte even later over. Een kwartier voor tijd scoorde de ingevallen Mouctar de verdiende aansluitingstreffer. Menen trok er zich aan op, maar de ingevallen Belasfar liet de kans op 2-2 liggen.