Voorzitter Joseph Allijns blikt vooruit bij KVK: “Homogene en kwaliteitsvolle kern”

"Het eerste doel is om ervoor te zorgen dat we comfortabel kunnen voetballen en niet te veel achterom moeten kijken", stelt voorzitter Joseph Allijns. © belga
Redactie KW

Navraag bij enkele spelers leert ons dat quasi iedereen staat te popelen om opnieuw op een voetbalveld te staan. Bij KV Kortrijk hervatten op 15 juni de trainingen. “De voorbereidingsperiode vind ik als voorzitter een fijne periode. Het is een opwarmer voor het nieuwe seizoen”, zegt Joseph Allijns.

KV Kortrijk ging net zoals alle andere clubs door een bizarre tijd. Het is stilaan tijd voor het nieuwe ‘normaal’. Veel volk langs de oefenvelden zal er nog niet staan, de coronacrisis weet u wel. Maandag 15 en dinsdag 16 juni staan er fysieke testen op het programma, woensdag 17 juni is er de eerste veldtraining. “Ik hoop dat dit een nieuw elan geeft aan de voetbalbeleving voor mensen die verbonden zijn aan de club”, zegt voorzitter Joseph Allijns. Hij wil een warme oproep doen aan de fans. “Koop abonnementen. Op die manier ben je lid van onze gemeenschap en word je rechtstreeks geïnformeerd over wat er binnen onze club gebeurt.”

Weinig beweging

De Kerels zullen het komend seizoen met een afgeslankte kern doen. De coach daarentegen, Yves Vanderhaeghe, blijft aan het roer staan. De contracten van Kage, Bruzzese, Azouni en Rolland zijn niet verlengd. Ezekiel, Naderi en Kovacevic mogen uitkijken naar andere oorden. “Ik heb vertrouwen in het komende seizoen”, zegt Allijns. “We hebben dezelfde trainer, wat zorgt voor een zekere stabiliteit. Daarnaast hebben we een goede kern. Er is heel weinig beweging in de kern op vandaag. We haalden twee Belgen met Gilles Dewaele en Michiel Jonckheere. Daarmee is de spelersgroep kwalitatief versterkt. We zijn nog op zoek naar een centrale verdediger en doelmannen. Het eerste doel is om ervoor te zorgen dat we comfortabel kunnen voetballen en niet te veel achterom moeten kijken. Die achtste plaats wordt heel interessant.”

De achtste plaats wordt interessant

Door de competitiehervorming spelen de nummers vijf tot acht een play-off 2. De winnaar van de zogenaamde Europa League Play-off speelt tegen de nummer vier uit de Champions Play-off voor het laatste Europese ticket, tenzij de bekerwinnaar ook in de Champions Play-off deelneemt.

Provinciale sfeer

KV Kortrijk slankt de kern af en mikt op zo’n 23 A-kern-spelers. “We gaan voor een iets kleinere, homogenere groep. Als de kern te groot is, zijn er altijd jongens die zich verongelijkt voelen omdat ze niet spelen. Dat is menselijk. We gaan nog aanvullen waar nodig. Vergeet niet dat we een effort hebben gedaan met de komst van Gueye, Moffi, Makarenko en Derijck. In januari hebben we ons dus gevoelig versterkt.”

Allijns houdt wel van die voorbereidingen op een aankomend seizoen. “Het gras is nieuw en ruikt vers. Het heeft veel weg van de provinciale sfeer. De sfeer is ontspannen en geldt als een opwarmertje. Je kan eens een frietje eten in het zonnetje. De voorbereidingsperiode is ruim aangezien het seizoen pas start op 7 augustus. Wanneer we onze eerste oefenwedstrijd kunnen spelen, is nog niet helemaal duidelijk.”

De voorzitter hoopt natuurlijk zo snel mogelijk zoveel mogelijk volk te kunnen toelaten in het Guldensporenstadion. “Gezien de dalende trend van de coronacijfers hoop ik dat men over vier weken kan zeggen dat er gefaseerd naar een vol stadion kan toegewerkt worden. We moeten voorzichtig zijn en respect hebben voor wat ons is overkomen.”

Meer nadenken

Joseph Allijns ziet ook positieve zaken verbonden aan de coronacrisis. Zo denkt hij dat er minder geld zal uitgegeven worden door de clubs. “Iedereen zal meer nadenken. Ik verwacht dus geen drukke transferzomer.”

Tot slot blikt Allijns nog even terug op vorig seizoen. “Toen zijn we heel slecht gestart en we kenden een dipje in september en oktober. Na Nieuwjaar toonden we dat we kunnen voetballen. Ik hoop op dit elan te kunnen doorgaan. Ik ben heel hoopvol voor het komende seizoen”, besluit de voorzitter.

(Jochen Coorevits)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier